“Μην οπλοφορείτε στο κατάστημα”

“Μην οπλοφορείτε στο κατάστημα”

Η αμερικανική αλυσίδα καταστημάτων λιανικής, Target, της οποίας το λευκό και κόκκινο λογότυπο μοιάζει με στόχο, ζήτησε από τους πελάτες της να μην εισέρχονται πλέον στα καταστήματά της οπλοφορώντας, παρότι η οπλοκατοχή είναι ευρέως νόμιμη στις ΗΠΑ.

Η Target «ζητεί με σεβασμό» από τους πελάτες της να μην εισέρχονται στα 1.800 καταστήματά της οπλοφορώντας, «προκειμένου να δημιουργείται μια ατμόσφαιρα ασφάλειας και φιλοξενίας για τους πελάτες και το προσωπικό».

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικού εμπορίου που προσπαθεί να απαγορεύσει τα όπλα στα καταστήματά της.

Αν και στις 44 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες η οπλοκατοχή είναι νόμιμη, ο μεταβατικός γενικός διευθυντής της Target, Τζον Μάλιγκαν, εξήγησε σε ανακοίνωσή του ότι η αλυσίδα αναγκαζόταν να συμμορφώνεται προς τους πολιτειακούς νόμους.

«Όμως από σήμερα ζητάμε με σεβασμό από τους πελάτες μας να μην οπλοφορούν στα Target, ακόμη και εκεί που επιτρέπεται βάσει του νόμου», επεσήμανε ο Μάλιγκαν.

«Το θέμα είναι περίπλοκο, όμως πρόκειται για μια απλή θέση: τα όπλα στα Target δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που είναι αντίθετα με αυτή των οικογενειακών αγορών και αυτή της εργασιακής μας εμπειρίας».

Παρόλα αυτά η αλυσίδα δεν εξηγεί τι σκοπεύει να κάνει στην περίπτωση που οι πελάτες της οπλοφορούν μέσα στα καταστήματά της.

Η συζήτηση για την οπλοκατοχή επανέρχεται ολοένα και συχνότερα στη δημοσιότητα στις ΗΠΑ, κυρίως έπειτα από αιματηρές επιθέσεις σε δημόσιους χώρους και σχολεία.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ