Μεξικό: Οι πρώτες δηλώσεις του ναυαγού – «Έτρωγα σούσι, δεν πίστευα ότι θα επιζήσω»

Ο Αυστραλός ναυαγός που διασώθηκε από ένα μεξικάνικο σκάφος αλίευσης τόνου αφού παρέμεινε στη θάλασσα με την σκυλίτσα του Bella για τρεις μήνες είναι «ευγνώμων» που είναι ζωντανός αφού πάτησε το πόδι του σε ξηρά για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η δοκιμασία του. Οι πρώτες δηλώσεις του είναι συγκλονιστικές.

Ο 54χρονος Timothy Lyndsay Shaddock αποκάλυψε ότι επέζησε με «αρκετό σούσι» αφού αποβιβάστηκε την Τρίτη στην πόλη Manzanillo του Μεξικού από το ψαροκάικο που τον έσωσε, το Maria Delia.

«Νιώθω καλά. Αισθάνομαι πολύ καλύτερα από ό,τι ήμουν», είπε ο Shaddock, χαμογελαστός και αδύναμος, στους δημοσιογράφους στην αποβάθρα στην πόλη-λιμάνι περίπου 210 μίλια δυτικά της Πόλης του Μεξικού.

«Στον καπετάνιο και την αλιευτική εταιρεία που μου έσωσαν τη ζωή, είμαι πολύ ευγνώμων. Είμαι ζωντανός και δεν πίστευα ότι θα τα κατάφερνα», είπε ο Shaddock, προσθέτοντας ότι αυτός και η «καταπληκτική» σκυλίτσα του Bella νιώθουν καλά.

Το καταμαράν του άνδρα από το Σίδνεϊ απέπλευσε τον Απρίλιο από τη μεξικανική πόλη Λα Παζ με προορισμό την τροπική Γαλλική Πολυνησία, αλλά οι κακές καιρικές συνθήκες άφησαν το σκάφος με αρκετές ζημιές.

Είπε ότι η τελευταία φορά που είδε στεριά ήταν στις αρχές Μαΐου καθώς έπλεε από τη Θάλασσα του Κορτέζ και προς τον Ειρηνικό. Υπήρχε πανσέληνος.

Ο Shaddock περιέγραψε τον εαυτό του ως ένα ήσυχο άτομο που του αρέσει να είναι μόνος στον ωκεανό. Ερωτηθείς γιατί είχε ξεκινήσει από τη χερσόνησο Baja του Μεξικού για να διασχίσει τον Ειρηνικό Ωκεανό, ο Shaddock προσπάθησε να δώσει μια εξήγηση.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι έχω την απάντηση σε αυτό, αλλά μου αρέσει πολύ η ιστιοπλοΐα και αγαπώ τους ανθρώπους της θάλασσας» ανέφερε. «Ο ωκεανός είναι μέσα μας. Είμαστε ο ωκεανός».

Ο Shaddock είπε ότι είχε καλές προμήθειες, αλλά μια καταιγίδα χάλασε τα ηλεκτρονικά του και την ικανότητά του να μαγειρεύει. Αυτός και η Μπέλα επιβίωσαν με ωμό ψάρι.

 

«Μασήσαμε… αρκετό σούσι», αστειεύτηκε και τόνισε πόσο «κοκκαλιάρης» είχε γίνει. Ο Shaddock  περιέγραψε ότι υπήρχαν «πολλές, πολλές, πολλές κακές μέρες» στη θάλασσα, αλλά και καλές.

«Η ενέργεια, η κούραση είναι το πιο δύσκολο κομμάτι», τόνισε. Πέρασε την ώρα φτιάχνοντας τα πράγματα και έμεινε θετικός πηγαίνοντας στο νερό για να «απλώς απολαύσει το να είναι μέσα στο νερό».  «Προσπαθούσα να βρω την ευτυχία μέσα μου και την βρήκα πολύ μόνος μου στη θάλασσα».

Πλάνα από τη διάσωσή του

Η φωτογραφία μόλις ανέβηκε στο ψαροκάικο

Οι ομοιότητες με τον Τομ Χανκς και την ταινία “Ναυαγός”

Ένας γιατρός στη μηχανότρατα συνέκρινε τη φρικτή κατάσταση του κ. Shaddock με την ταινία του Τομ Χανκς Castaway (Ναυαγός) με την εικόνα του αδύνατου και γενειοφόρου χαρακτήρα του σταρ να έχει μια μοναδική ομοιότητα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ