Μέρκελ-Στάινμπρουκ: Οι τελευταίοι διαξιφισμοί για την Ελλάδα

Μέρκελ-Στάινμπρουκ: Οι τελευταίοι διαξιφισμοί για την Ελλάδα

 

Η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής περιόδου στη Γερμανία, καθώς αναφορές στην ελληνική κρίση υπήρξαν και σήμερα, αυτή τη φορά στο γερμανικό κοινοβούλιο τόσο από τη καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ όσο και από τον Σοσιαλδημοκράτη αντίπαλό της Πέερ Στάινμπρουκ.

Η κ. Μέρκελ επέρριψε για ακόμη μία φορά ευθύνες στον προκάτοχό της Γκέρχαρντ Σρέντερ για την ένταξη της χώρας μας στο ευρώ και για την παραβίαση του Συμφώνου Σταθερότητας.

«Η κρίση δημιουργήθηκε επειδή στην Ευρώπη η αξιοπιστία επί χρόνια δεν θεωρείτο απαραίτητη», τόνισε και υπερασπίστηκε την ευρωπαϊκή πολιτική της δικής της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «το ευρώ είναι καλό για την χώρα». Δεσμεύθηκε να συνεχίσει στην ίδια γραμμή, «για περισσότερη ευημερία και για περισσότερες θέσεις εργασίας».

Κατηγόρησε μάλιστα τους Σοσιαλδημοκράτες για ανευθυνότητα, καθώς, αν και έχουν υπερψηφίσει όλα τα πακέτα διάσωσης, τώρα, υποκριτικά, διαμαρτύρονται.

Στο μεταξύ, ο υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ επεσήμανε για μία ακόμη φορά πως το γεγονός ότι, όπως παραδέχεται η ίδια η κυβέρνηση, είναι απαραίτητο ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, αποτελεί απόδειξη αποτυχίας της διαχείρισης της ευρωπαϊκής κρίσης από το Βερολίνο.

Απέρριψε ωστόσο την κατηγορία της καγκελαρίου περί ανευθυνότητας του κόμματός του σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή πολιτική, αναφερόμενος στο γεγονός ότι οι Σοσιαλδημοκράτες με την ψήφο τους βοήθησαν να εγκριθούν τα πακέτα διάσωσης των ευρωπαϊκών χωρών, όταν, σε πολλές περιπτώσεις, δεν τα είχαν υπερψηφίσει κάποιοι από τους βουλευτές των κυβερνητικών κομμάτων.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των τραπεζών, ο κ. Στάινμπρουκ τόνισε για μία ακόμη φορά ότι με τον ίδιο ως καγκελάριο, δεν θα χρησιμοποιούνται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας για την ανακεφαλαιοποίηση ξένων τραπεζών και δεν θα διατίθενται χρήματα Γερμανών για τη διάσωση ξένων τραπεζών.

Είπε ακόμη ότι οι τράπεζες θα διασώζονται με τα χρήματα των επενδυτών και όχι των φορολογουμένων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ