Μέρκελ: “Όλοι στο δρόμο της Γερμανίας”

Μέρκελ: “Όλοι στο δρόμο της Γερμανίας”

 

Η Γερμανίδα καγκελάριος καλεί τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Βερολίνου με μέτρα λιτότητας και αναμόρφωση της αγοράς εργασίας ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση.

«Είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας να κάνει τα πάντα ώστε να εφαρμοστούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η πειθαρχία στους προϋπολογισμούς των άλλων χωρών» δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ όπως μεταδίδει το Bloomberg, καθώς πλησιάζουν οι εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου για τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Στον αντίποδα, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, δηλώνει ότι η τριετής κρίση είναι πλέον πίσω μας. Κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Ιαπωνία, ο Πρόεδρος Ολάντ επανέλαβε ότι πλέον το βασικό μέλημα των Ευρωπαίων αξιωματούχων είναι η ανάπτυξη και η απασχόληση.

«Η Ευρώπη είναι πλέον πιο σταθερή, αλλά πρέπει να προσανατολιστεί περισσότερο στην ανάπτυξη» δήλωσε ο κ. Ολάντ μιλώντας σε συνέδριο στο Τόκιο και συμπλήρωσε: «Αυτό που έχει σημασία για εσάς που βρίσκεστε στην Ιαπωνία είναι να κατανοήσετε ότι η κρίση της ευρωζώνης έχει τελειώσει».

Οι υπουργοί Εργασίας Ισπανίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Γαλλίας θα συναντηθούν εκ νέου στη Ρώμη στις 14 Ιουνίου, για να σχηματιστεί πλάνο μείωσης της ανεργίας των νέων.

 

Πηγή: www.euro2day.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ