Μειώθηκαν οι πωλήσεις όπλων στις ΗΠΑ μετά την εκλογή του Τραμπ

Τα φετινά Χριστούγεννα ήρθαν νωρίς για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων που πωλούν όπλα στις ΗΠΑ, καθώς παρατηρήθηκε ουσιαστική αύξηση των πωλήσεων πριν από την 8η Νοεμβρίου, ημέρα διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών, ωστόσο τώρα οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων καταστημάτων, προβληματίζονται για το αν θα πετύχουν τις πωλήσεις ρεκόρ του Δεκεμβρίου 2015.

Σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά στατιστικά στοιχεία στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις όπλων έφτασαν σε ύψη ρεκόρ τον Οκτώβριο, καθώς οι αρκετοί Αμερικανοί έσπευσαν στα καταστήματα, υπό το φόβο της πιθανής εκλογής της Χίλαρι Κλίντον στο Λευκό Οίκο και το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στην κατοχή όπλων.

Ωστόσο, η εμπορική κίνηση στα καταστήματα όπλων μειώθηκε δραματικά μετά την προεδρική εκλογική του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποστηρίζει την οπλοκατοχή.

Οι μετοχές της κοινοπραξίας παραγωγής όπλων Smith & Wesson Holding Corp μειώθηκαν κατά 15%, παρά την ανάκαμψη τους, την τελευταία εβδομάδα, ενώ οι μετοχές της εταιρίας παραγωγής όπλων, Sturm Ruger & Company, μειώθηκαν επίσης, κατά 17%.

Όπως κι άλλοι τομείς του εμπορίου λιανικής στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις όπλων αυξάνονται κατά την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα. Το επίκεντρο του εμπορικού ενδιαφέροντος είναι στη λεγόμενη “Μαύρη Παρασκευή,” την τελευταία Πέμπτη του Νοεμβρίου.

Οι πωλήσεις όπλων, είχαν σημειώσει αύξηση ρεκόρ την “Μαύρη Παρασκευή” της προηγούμενης χρονιάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Δεν προσβλήθηκα από τα σχόλια των ηθοποιών λέει ο αντιπρόεδρος Πενς

Η Μέρκελ για την υποψηφιότητά της: Το σκεφτόμουν για ατελείωτο καιρό

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ