Μέγκαν Μαρκλ: Το μήνυμα που έστειλε στον βασιλιά Κάρολο φορώντας ένα δώρο του

Η Μέγκαν Μαρκλ φάνηκε να «στέλνει μήνυμα» και να προσφέρει κλάδο ελαίας στον πεθερό της Βασιλιά, καθώς φόρεσε ένα βραχιόλι που της είχε χαρίσει ο Κάρολος, στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση, μετά το σκάνδαλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του βιβλίου του Ομίντ Σκόμπι, ότι δύο μέλη της βασιλικής οικογένειας έκαναν ρατσιστικά σχόλια, για το χρώμα του πρώτου παιδιού της.

Η δούκισσα του Σάσεξ, 42 ετών, βγήκε στη Σάντα Μπάρμπαρα τη Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2023, φορώντας μια σειρά από casual πολυτελείας, συμπεριλαμβανομένου του ρολογιού της πριγκίπισσας Νταϊάνα και ενός διαμαντένιου μπρασελέ Bentley & Skinner – δώρο του βασιλιά αξίας τουλάχιστον 4.900 λιρών.  Το κομμάτι, το οποίο πρωτοφόρεσε την παραμονή του γάμου της με τον πρίγκιπα Χάρι, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από τον οίκο κοσμημάτων Bentley & Skinner, που φτιάχνει κοσμήματα για την βασιλική οικογένεια. Έχει ενενήντα δύο στρογγυλά διαμάντια σε κοπή μπριγιάν.

Η Μέγκαν φόρεσε για τελευταία φορά δημόσια το βραχιόλι κατά τη διάρκεια μιας πεζοπορίας τον Μάιο. Πριν από αυτή την φορά, είχε να το φορέσει από το 2022, γεγονός που προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη σημασία στην επιλογή της να το φορέσει χθες, τοποθετημένο πάνω στο βραχιόλι αγάπης του οίκου Cartier.

Με μια πρώτη ματιά, θα ήταν εύκολο να μην προσέξει κανείς το κομμάτι που καθόταν στον καρπό της πάνω από το πιο συμπαγές βραχιόλι, αλλά η λάμψη των διαμαντιών το πρόδωσε γρήγορα.
Μπορεί να είναι ένα σημάδι ειρήνης μεταξύ των αντιμαχόμενων Windsors, αφού το νέο βιβλίο «Endgame» του Όμιντ Σκόμπι, κατονομάζει τον Κάρολο και την πριγκίπισσα της Ουαλίας ως τους δύο βασιλείς που φέρονται να εξέφρασαν ανησυχία για το χρώμα του δέρματος του πρίγκιπα Archie πριν γεννηθεί.

Γιατί έστειλε μήνυμα

Σύμφωνα με την Mail Online, o Χάρι και η Μέγκαν λέγεται ότι είναι “απελπισμένοι να επιστρέψουν στο βασιλικό περιβάλλον” και πρόσφατα προσέγγισαν τον Κάρολο, με αφορμή τα 75α γενέθλιά του. Το συγκεκριμένοι βραχιόλι λοιπόν θα μπορούσε να είναι το διακριτικό νεύμα της Δούκισσας προς την βασιλική οικογένεια, 5.000 μίλια μακριά.

Η εμφάνιση της Μέγκαν έρχεται καθώς ο Scobie, ο οποίος έχει θεωρηθεί ως ο ανεπίσημος εκπρόσωπος του ζευγαριού, εξακολουθεί να παλεύει να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από το νέο του βιβλίο. Η Μέγκαν ανέφερε για πρώτη φορά τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς ( σχετικά με τη συνομιλία αυτή) σε τηλεοπτική συνέντευξή της στην Όπρα Γουίνφρεϊ, τον Μάρτιο του 2021.

Τότε, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν ότι δεν ήταν η εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβες ή ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος, οι άνθρωποι που έκαναν τα συγκεκριμένα σχόλια, αλλά αρνήθηκαν να κατονομάσουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που τα είχαν κάνει.

Για πρώτη φορά τα ονόματα των δύο ανθρώπων που έκαναν τα ρατσιστικά σχόλια για το χρώμα του Άρτσι, αποκαλύπτονται στο Endgame, το βιβλίο του Σκόμπι.

Και παρά τις διαψεύσεις του συγγραφέα, ο Βρετανός ατζέντης του έστειλε ένα προσχέδιο του χειρόγραφου του Endgame, κατονομάζοντας τους δύο “βασιλικούς ρατσιστές”, για να μεταφραστεί στα ολλανδικά, όπως έχει υποστηριχθεί.  Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ σκέφτεται αν θα προβεί σε νομικές ενέργειες, αφού ο βασιλιάς Κάρολος και η πριγκίπισσα της Ουαλίας κατονομάστηκαν ως οι ανώτεροι βασιλείς που φέρονται να έκαναν παρατηρήσεις για το χρώμα του δέρματος του Άρτσι πριν γεννηθεί.

Ο Scobie, 42 ετών, αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη από τον Κάρολο και την Κέιτ για το ντροπιαστικό ατόπημα που είχε ως αποτέλεσμα να αφαιρεθεί το εκρηκτικό βιβλίο από τα ράφια στην Ολλανδία.  Ο συγγραφέας που δέχεται πυρά απέκρουσε την κριτική υποστηρίζοντας ότι τα ονόματα ήταν “γνωστά εδώ και πολύ καιρό”, ενώ επέρριψε την ευθύνη στον ολλανδικό εκδότη δηλώνοντας: “Δεν υπέβαλα ποτέ βιβλίο που να περιέχει αυτά τα ονόματα”. Επίσης είπε ότι μπορεί να ήταν λάθος στην μετάφραση.

Τι λένε οι μεταφράστριες

Ωστόσο, η Ολλανδή μεταφράστρια Saskia Peeters επέμεινε ότι τα ονόματα του Καρόλου και της Κέιτ υπήρχαν στο βιβλίο.  Μιλώντας στη MailOnline από το σπίτι της στο Άρνεμ την Πέμπτη, είπε: “Ως μεταφράστρια, μεταφράζω ό,τι βρίσκεται μπροστά μου.  ‘Τα ονόματα των δύο μελών της βασιλικής οικογένειας ήταν εκεί με μαύρο και άσπρο χρώμα. Δεν τα πρόσθεσα. Έκανα απλώς αυτό για το οποίο πληρώθηκα και αυτό ήταν να μεταφράσω το βιβλίο από τα αγγλικά στα ολλανδικά”.

Η δεύτερη μεταφράστρια, η Nellie Keukelaar-van Rijsbergern, δήλωσε στη συνέχεια στη Sun: “Είμαστε επαγγελματίες και το κάνουμε αυτό εδώ και χρόνια, και οι δύο μας. Είναι άδικο”.
Ο κ. Scobie αρχικά είπε όλα οφείλονται σε ένα “μεταφραστικό λάθος”. Η Anke Roelen, διευθύνουσα σύμβουλος του εκδοτικού οίκου Xander, δήλωσε ότι μια διορθωμένη έκδοση του βιβλίου θα επιστρέψει στα ράφια στις 8 Δεκεμβρίου και απλώς απέδωσε σε «ένα λάθος» την απόσυρση του βιβλίου.

Τι φορούσε η Μέγκαν

Ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν αρνηθεί να υπερασπιστούν δημόσια τους συγγενείς τους. Εκτός από το βραχιόλι, η Meghan επέλεξε αξεσουάρ αξίας χιλιάδων λιρών στην έξοδό της.
Μαζί με το μαύρο κολάν και ένα απλό μαύρο τοπ, η πρώην ηθοποιός φόρεσε ένα νέο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια New Balance αξίας 78 λιρών και ένα πράσινο καπέλο του μπέιζμπολ.
Το συνδύασε με ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου Krewe, τα οποία έχει ξαναφορέσει στο παρελθόν και κοστίζουν 250 λίρες.

Στη συνέχεια, κρατούσε το iPhone 14 Pro της σε μια θήκη τηλεφώνου Bottega Veneta αξίας 180 λιρών.  Πρόσθεσε μια πινελιά λάμψης στο ντύσιμό της φορώντας το μυστηριώδες δαχτυλίδι της στο μικρό δαχτυλάκι, το οποίο έχει κατασκευαστεί από τον διάσημο κοσμηματοπώλη Lorraine Schwartz και η αξία του εκτιμάται σε 62.000 δολάρια.

Το βιβλίο

Το βιβλίο έχει ήδη βγει από την πρώτη 100άδα της τρέχουσας λίστας των μπεστ σέλερ του Amazon, παρά την καταιγιστική δημοσιότητα την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του.
Επί του παρόντος είναι στην 139η θέση των βρετανικών λιστών best seller βιβλίων με βάση τις πωλήσεις της Amazon, οι οποίες ενημερώνονται κάθε ώρα για να αντικατοπτρίζουν τις πρόσφατες και ιστορικές πωλήσεις κάθε είδους.

Ο Χάρι και η Μέγκαν  δεν έχουν σχολιάσει δημοσίως τη διαμάχη, αλλά μια πηγή κοντά στη Meghan δήλωσε ότι “δεν διέρρευσε στον Scobie από κανέναν στο στρατόπεδό της”.  Χθες προέκυψε επίσης ότι η ολλανδική έκδοση του Endgame ανέφερε μια πηγή κοντά στους Sussexes που χαρακτήρισε τον William “άκαρδο” – ένα άλλο εμπρηστικό απόσπασμα που δεν υπάρχει στην έκδοση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αναφερόμενη στους ισχυρισμούς ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας εξασφάλισε πτήση για το Balmoral χωρίς τον Χάρι όταν η βασίλισσα πέθαινε, η μετάφραση επικαλείται την πηγή λέγοντας: “Ήταν άκαρδο να του αρνηθεί την ευκαιρία να πάει στη Σκωτία για να αποχαιρετήσει τη γιαγιά του. Δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για μικροπρέπειες”.

Μια “οικογενειακή πηγή” ισχυρίζεται επίσης ότι ο Γουίλιαμ “αγνόησε σκόπιμα” τον Χάρι όταν πέθανε η βασίλισσα και “δεν ήθελε να τον βοηθήσει”, σύμφωνα με την ολλανδική έκδοση. Είπε: «Ήταν, και είναι, ακόμα θυμωμένος επειδή ο Χάρι αποκάλυψε ιδιωτικά θέματα… Πιστεύει ότι αυτό είναι ασυγχώρητο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ