Με τη γλώσσα της πληροφορικής η ομιλία του Πάπα στους νέους

Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους νέους να προκρίνουν την προσευχή έναντι της “συνομιλίας” (chat) στο διαδίκτυο και να κάνουν το Ευαγγέλιο “πλοηγό” τους στη ζωή, σε μια υπαίθρια λειτουργία στην Πολωνία όπου συμμετείχαν 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Κατά την τελευταία ημέρα των “Παγκόσμιων Ημερών των Νέων” (JMJ) και της επίσκεψής του στην Πολωνία, ο Πάπας ανακοίνωσε ότι η επόμενη παγκόσμια Ημέρα των Νέων θα πραγματοποιηθεί το 2019.

Ο Ποντίφικας χρησιμοποίησε τη γλώσσα της πληροφορικής στο κήρυγμά του κατά την τελευταία λειτουργία στο πλαίσιο των JMJ στο Μπρζέγκι, κοντά στην Κρακοβία.

Η μνήμη του Θεού, είπε, “δεν είναι ένας σκληρός δίσκος που καταγράφει όλα τα δεδομένα μας, αλλά μια καρδιά τρυφερή από συμπόνια που ευφραίνεται να διαγράφει οριστικά όλα τα ίχνη του κακού”.

Κηρύττοντας την ελπίδα, κάλεσε τους νέους να απορρίψουν “τη θλίψη”, έναν “ιό που μολύνει και εμποδίζει τα πάντα, που κλείνει όλες τις πόρτες, που εμποδίζει τη ζωή να πάρει πάλι μπρος, να ξαναρχίσει”.

Νωρίτερα, ο Πάπας Φραγκίσκος προέστη σε μια σχεδόν εξίσου μεγάλη συγκέντρωση, την οποία ακολούθησε μια συναυλία.

Προειδοποίησε τους νέους να μην μπερδεύουν “τον καναπέ με την ευτυχία”, δηλαδή να μην αρκούνται σε μια μαλθακή, προσωπική άνεση χωρίς να τους απασχολούν οι άλλοι ώστε να μην βρεθούν “απερίσκεπτοι και αποβλακωμένοι ενώ άλλοι –πιθανόν πιο αφυπνισμένοι αλλά όχι οι καλύτεροι– αποφασίζουν το μέλλον για εμάς”.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του προσκυνήματός του στην πατρίδα του Ιωάννη Παύλου Β’, στις ομιλίες και τα κηρύγματά του ο Πάπας δεν είπε καθόλου ότι όλα πάνε καλά στον καλύτερο των κόσμων, πόσο μάλλον που η επίσκεψή του αμαυρώθηκε από τη δολοφονία ενός ιερέα μέσα σε εκκλησία στη Γαλλία από δύο τζιχαντιστές.

Αναφέρθηκε πολλές φορές στο προσφυγικό απευθύνοντας έκκληση να φιλοξενηθούν “όσοι φεύγουν από τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και την πείνα”, την ίδια ώρα που η συντηρητική πολωνική κυβέρνηση είναι πολύ επιφυλακτική στο να δεχθεί πρόσφυγες, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.

Κάλεσε τους νέους να μην θεωρούν τους εαυτούς τους “ως απόμαχους της ζωής στα 23, στα 24 ή στα 25 τους” και να “μην μπερδεύουν την ευτυχία με την άνεση”, καθώς και να μην αφήσουν τους εαυτούς τους να “ζαλιστούν και να αποβλακωθούν” από τα βιντεοπαιχνίδια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Ο Πάπας Φραγκίσκος προσευχήθηκε στο Άουσβιτς – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Το προκλητικό κήρυγμα του Βρετανού μουσουλμάνου για τις “σκλάβες”

Δέκα νεκροί από επίθεση σε βάση της αστυνομίας στη Σομαλία

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.