Ντράγκι: “Προσπάθησα να τον σταματήσω…”- Αποκάλυψε συνομιλία που είχε με τον Πούτιν πριν από τον πόλεμο

Στον πόλεμο στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Corriere della Sera. Μάλιστα, αποκάλυψε το περιεχόμενο μιας συνομιλίας που είχε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, λίγο πριν από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 

«Λίγο πριν ξεκινήσει ο πόλεμος, είχαμε τηλεφωνηθεί με τον Πούτιν. Είχαμε συμφωνήσει ότι θα ξαναμιλούσαμε, προσπάθησα να του μιλήσω μέχρι το τέλος», τονίζει ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Ντράγκι προσθέτει ότι «την τελευταία φορά τηλεφώνησε στον Πούτιν για να μιλήσει για ειρήνη, με στόχο να του ζητήσει να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και να επιβάλει κατάπαυση του πυρός.

«Ο Πούτιν μου απάντησε ότι δεν είναι ακόμα η κατάλληλη στιγμή», πρόσθεσε ο Ντράγκι. Αναφερόμενος εξάλλου σε τυχόν επιπτώσεις των κυρώσεων επί του ρωσικού φυσικού αερίου, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός δήλωσε ότι «πρόκειται για έναν ή δυο βαθμούς θερμοκρασίας» και ότι «η ειρήνη αξίζει να γίνουν κάποιες θυσίες».

Ο ίδιος εκτιμά επίσης ότι, «αν επιβληθεί ένα πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, θα μειωθεί και η καθημερνή μας χρηματοδότηση της Ρωσίας». Σύμφωνα με τον Ιταλό τεχνοκράτη πρωθυπουργό, η πρόταση αυτή χαίρει όλο και μεγαλύτερης αποδοχής.

Ο Μάριο Ντράγκι είναι επίσης της άποψης ότι ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν, ως επικεφαλής της χώρας που ασκεί την προεδρία στην ΕΕ, πρέπει να συνεχίσει την διαμεσολαβητική του προσπάθεια, αλλά πιστεύει, παράλληλα, ότι «οι σφαγές του πολέμου αυτού, τα όσα υπέστησαν γυναίκες και παιδιά, όλα αυτά είναι εντελώς ανεξάρτητα από τα λόγια που λέγονται, και τα τηλεφωνήματα που γίνονται». Υπερασπίζεται επίσης για μια ακόμη φορά, την απόφαση να σταλούν όπλα στην Ουκρανία για να μπορέσει να αμυνθεί.

Αναφορικά με την πορεία της κυβέρνησής του, ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε: «Σε μια φάση γεμάτη αβεβαιότητα και εν δυνάμει αστάθειες, σε μια εύθραυστη φάση στο εσωτερικό και στο διεθνές μέτωπο, αυτή η κυβέρνηση εθνικής ενότητας συνεχίζει να θέλει να να κυβερνά. Κάναμε πολλά και προχωρήσαμε όλοι μαζί».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ