Μακελειό στο Τέξας: Στην Πολιτεία επιτρέπονται τα όπλα αλλά μπαίνει “κόφτης” στα… ερωτικά βοηθήματα

Μέρες μετά το μακελειό στο δημοτικό σχολείο στο Τέξας με θύματα 19 παιδιά και δύο δασκάλες, στο επίκεντρο βρίσκεται το θέμα της ένοπλης βίας, καθώς τα όπλα έχουν γίνει η Νο 1 αιτία θανάτου σε παιδιά στις ΗΠΑ από το 2020.

Η συζήτηση για τον έλεγχο των όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες παραμένει αμφιλεγόμενο θέμα – παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών -81%- υποστηρίζει τον έλεγχο του ιστορικού για την κατοχή όπλων, ενώ περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς υποστηρίζουν γενικά αυστηρότερο έλεγχο των όπλων, σύμφωνα με το Ερευνητικό Κέντρο Pew.

Αλλά σε πολιτείες όπως το Τέξας, επικρατεί ένα παράλογο βάσει νομοθεσίας, σύμφωνα με την οποία ένα άτομο μπορεί να αποκτήσει όσα πυροβόλα όπλα επιθυμεί αλλά μόνο έως έξι… ερωτικά βοηθήματα. Μάλιστα οι νόμοι είναι ιδιαίτερα αυστηροί στην Πολιτεία του Τέξας όσον αφορά στον αριθμό των σεξουαλικών βοηθημάτων, τα οποία αναφέρονται στο άρθρο 43.23 του Ποινικού Κώδικα του Τέξας ως «άσεμνες συσκευές… σχεδιασμένες ή διατίθενται στο εμπόριο ως χρήσιμες κυρίως για τη διέγερση των ανθρώπινων γεννητικών οργάνων».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη matt bernstein (@mattxiv)

Σύμφωνα με την Texas Tribune, πέρυσι, το Τέξας επέκτεινε την πρόσβαση σε πυροβόλα όπλα χωρίς άδεια ψηφίζοντας έναν νόμο που «θα επέτρεπε σε οποιονδήποτε ηλικίας 21 ετών και άνω να κουβαλά όπλο δημοσίως χωρίς να χρειάζεται άδεια ή εκπαίδευση, εφόσον δεν τού απαγορεύεται από τον νόμο να κατέχει πυροβόλο όπλο, όπως συμβαίνει με άτομα με καταδίκες για κακούργημα ή ενδοοικογενειακή βία».

Το Τέξας δεν έχει συγκεκριμένους νόμους που να περιορίζουν πόσα όπλα μπορεί να κατέχει νόμιμα ένα άτομο, σύμφωνα με τη Νομική Βιβλιοθήκη του Τέξας, και επίσης δεν υπάρχουν ειδικοί ομοσπονδιακοί νόμοι που να περιορίζουν την ιδιοκτησία.

Ωστόσο, το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τους δονητές, ή συγκεκριμένα για «άσεμνες συσκευές» δηλαδή «δονητής ή τεχνητός τρόπος, που έχει σχεδιαστεί ή κυκλοφορεί ως χρήσιμος κυρίως για τη διέγερση των ανθρώπινων γεννητικών οργάνων». Το όριο στον αριθμό που μπορείτε να κατέχει κάποιος στην Πολιτεία είναι έξι.

Σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα: «Ένα άτομο που κατέχει έξι ή περισσότερες άσεμνες συσκευές ή πανομοιότυπα ή παρόμοια άσεμνα αντικείμενα τεκμαίρεται ότι τα κατέχει με σκοπό να προωθήσει τα ίδια».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ