Μακελειό στο Μέιν: Πατέρας τεσσάρων παιδιών και 14χρονο αγόρι μεταξύ των θυμάτων – Οι συγκλονιστικές ιστορίες

Καθώς παραμένουν ανοιχτές οι πληγές από το μακελειό στο Μέιν, των ΗΠΑ, οι αρχές προσπαθούν να συλλάβουν τον άνθρωπο που έχουν ταυτοποιήσει ως δράστη, αλλά και να ταυτοποιήσουν τα θύματα. Ως τώρα είναι γνωστό ότι ο φερόμενος ως δράστης , ο Ρόμπερτ Καρντ, έχει σκοτώσει 18 άτομα, πυροβολώντας μέσα σε αίθουσα μπόουλινγκ και σε ένα μπαρ.

Ο Καρντ, πιστεύεται ότι σκότωσε επτά άτομα στην αίθουσα μπόουλινγκ και άλλα οκτώ άτομα στο μπαρ. Ακόμα τρία άτομα πέθαναν σε τοπικά νοσοκομεία, στα οποία είχαν μεταφερθεί τραυματισμένα.

Το Sky News δημοσίευσε πληροφορίες για τα θύματα του μακελάρη. Μεταξύ των νεκρών είναι ένας πατέρας και ο γιος του, ένας εθελοντής προπονητής μπόουλινγκ και ο διευθυντής του μπαρ, το οποίο ο ύποπτος φέρεται να έχει επισκεφθεί και στο παρελθόν.

Ο Τζόι Ουόλκερ

Ηταν υπάλληλος στο Schemengees Bar and Grille και ζούσε στο κοντινό Ομπερν. Ο πατέρας του, Leroy Walker, δήλωσε στο NBC News ότι ο γιος του ήταν σύζυγος, πατέρας και παππούς. Βοηθούσε στην ανατροφή των δύο εγγονών του και ενός θετού γιου. Τον αγαπούσαν πολύ όλοι. Είπε ότι ο γιος του ήταν στενά συνδεδεμένος με την οικογένεια, ότι ζούσε κοντά σε δύο από τα αδέλφια του και ότι διοργάνωνε τακτικά εράνους για τοπικούς σκοπούς. Σχεδίαζε ένα τουρνουά cornhole για να βοηθήσει τους βετεράνους, όταν πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε.


Το Cornhole είναι ένα δημοφιλές παιχνίδι στη Βόρεια Αμερική, στο οποίο οι παίκτες ή οι ομάδες ρίχνουν εναλλάξ υφασμάτινες σακούλες με φασόλια σε ένα υπερυψωμένο, αλλά υπό γωνία ταμπλό που έχει τρύπα στην άκρη του.

Ο πατέρας Ουόλκερ, είπε ότι ο γιος του, αν και δεν γνώριζε προσωπικά τον ύποπτο, τον είχε δει στο μπαρ, πριν από τους πυροβολισμούς.

Ο Μπομπ Βάιολετ

Ο ηλικίας 76 ετών συνταξιούχος, ήταν εθελοντής προπονητής σε μια νεανική ομάδα μπόουλινγκ. Συμμετείχε στο νεανικό πρωτάθλημα μπόουλινγκ στην αίθουσα Just-In-Time Recreation όταν έγινε το μακελειό.

Η κόρη του, η Κασάνδρα Βάιολετ, επιβεβαίωσε τον θάνατό του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο CBS.

Η Τρίσια Άσλαϊν

Η 53χρονη μητέρα εργαζόταν στο μπόουλινγκ με μερική απασχόληση, αλλά όταν έγινε η σφαγή δεν δούλευε. Είχε βγει για διασκέδαση με την αδελφή της, όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί.

Προσπάθησε να καλέσει την αστυνομία, αλλά ο ένοπλος την πυροβόλησε και τη σκότωσε, δήλωσε ο αδελφός της στο CNN. Η αδελφή της επέζησε από την επίθεση.
“Δεν ήθελε να φύγει. Ήθελε να βοηθήσει”, είπε ο αδελφός της.

Ο Μάικλ Ντεσλόριερ ΙΙ και ο Τζέισον Ουόλκερ

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πατέρας του Ντεσλόριερ επιβεβαίωσε ότι ο γιος του και ο φίλος του γιου του, ο Ουόλκερ, πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν στο μπόουλινγκ.
Ο Michael Deslauriers ο μεγαλύτερος (ο πατέρας), πρόεδρος μιας τοπικής ιστορικής εταιρείας, δήλωσε ότι ο γιος του και ο φίλος του πέθαναν ενώ προστάτευαν τις συζύγους και τα μικρά παιδιά τους, που ήταν εκεί.

Ο Τζέισον Ουόλκερ (αριστερά) και ο Μάικλ Ντεσλόριερ ΙΙ (δεξιά).

“Έχω τα πιο δύσκολα νέα που πρέπει να μοιραστεί ένας πατέρας”, είπε.  “Βεβαιώθηκαν ότι οι σύζυγοί τους και τα μικρά παιδιά ήταν καλυμμένα και στη συνέχεια επιτέθηκαν στον δράστη”, είπε.  Πιστεύεται ότι οι δύο άνδρες ήταν εθελοντές στην ιστορική εταιρεία.

Ο Πέιτον Μπρούερ Ρος

Ο 40χρονος Ρος συμμετείχε επίσης σε τουρνουά cornhole στο Schemengees Bar and Grille όταν σκοτώθηκε, όπως δήλωσε στο CNN ο αδελφός του Ραλφ Μπρούερ. Ο Ραλφ είπε ότι στον Ρος  άρεσε να παίζει cornhole στην αλέα του μπόουλινγκ. Του άρεσε να κάνει παρέα με τους φίλους του στον συγκεκριμένο χώρο.

“Είναι απλά σουρεαλιστικό και λυπηρό. Τώρα ο αδελφός μου δεν είναι πια εδώ μαζί με άλλους 17 ανθρώπους”, είπε. “Ήταν ο πιο καλός άνθρωπος που θα μπορούσες να συναντήσεις. Ποτέ δεν είχε κάτι κακό να πει για κανέναν”.

Είπε ακόμα  ότι ο αδελφός του “αγαπούσε να είναι μπαμπάς περισσότερο από οτιδήποτε άλλο” και πρόσφατα γιόρτασε τα δεύτερα γενέθλια της κόρης του Elle.  “Είναι δύο χρονών, δεν πρόκειται να θυμάται τίποτα από όλα αυτά, αλλά με την ίδια λογική, ούτε θα έχει τον μπαμπά της, για το υπόλοιπο της ζωής της”, είπε.
Και πρόσθεσε: “Είμαστε σαστισμένοι, και δεν ξέρουμε τι να πούμε, τι να κάνουμε ή πώς να ενεργήσουμε, εξαιτίας ενός παράλογου γεγονότος. Είναι τόσο απίστευτο ότι αυτό μπορεί να ξανασυμβεί, ξανά και ξανά και τίποτα δεν αλλάζει”, είπε ο αδελφός του νεκρού Πέιτον.

Ο Μπιλ Και ο Άαρον Γιανγκ

Πατέρας και γιός. Ο γιος, ο Άαρον ήταν μόλις 14 ετών. Σκοτώθηκαν στο μπόουλινγκ, στο Just-In-Time Recreation, όπου είχαν πάει για μια βραδινή έξοδο, για να παρακολουθήσουν το τοπικό πρωτάθλημα.  Αυτό δήλωσε ο αδελφός του Μπιλ Γιανγκ , ο Ρομπ.
Όπως είπε, όταν έμαθε ότι ο αδερφός του και ο ανιψιός του αγνοούνταν από την ώρα που είχαν πάει στο μπόουλινγκ, πήρε το αεροπλάνο από την Βαλτιμόρη και έσπευσε στο Λιούιστον. Ήθελε να βοηθήσει και να συμπαρασταθεί στη νύφη του, να αναζητήσει οποιαδήποτε πληροφορία για τον αδερφό του και τον ανιψιό του.

Ο Μπράιαν ΜακΦάρλεϊν

Ο 40χρονος ήταν μέλος μιας ομάδας από την κοινότητα των κωφών, η οποία συμμετείχε σε τουρνουά cornhole στο Schemengees Bar & Grille όταν ξέσπασαν οι πυροβολισμοί, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Μπράιαν, όπως είπε  η αδελφή του, η Kέρι Μπρουκς, στο CNN. Ήταν φανατικός μοτοσικλετιστής που αγαπούσε τον σκύλο του, τον M&M, και είχε πρόσφατα μετακομίσει στο Μέιν, είπε η ίδια.

Ο Τζόσουα Σιλ

Πατέρας τεσσάρων παιδιών. Τον θάνατό του επιβεβαίωσε η σύζυγός του Ελίζαμπεθ Σιλ με ανάρτησή της στο Facebook.  Τον περιέγραψε ως τον “καλύτερο πατέρα του κόσμου” και “υπέροχο σύζυγο”, καθώς και ως τον “καλύτερο φίλο” και “αδελφή ψυχή” της. “Με βαριά καρδιά μοιράζομαι μαζί σας ότι ο Τζόσουα Σιλ απεβίωσε… όχι, δολοφονήθηκε, στις 25/10 από πυροβολισμούς στο Lewiston. Ακόμα είναι σουρεαλιστικό”, έγραψε.
Αναφερόμενη στα παιδιά τους, είπε ότι ο κ. Seal “αγαπούσε να περνάει χρόνο μαζί τους, να ταξιδεύει, να πηγαίνει εκδρομές στην θάλασσα ή να πηγαίνει για κάμπινγκ το Σαββατοκύριακο”.  “Αγαπούσε την οικογένειά του και την έβαζε πάντα πρώτη. Γι’ αυτό θα τον θυμόμαστε πάντα. Σε αγαπάμε και μας λείπεις ήδη πάρα πολύ”,  έγραψε στην ανάρτηση.

Εκ των θυμάτων έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα τρία άτομα: Ο Άρθουρ Στράουτ, ο Στιβ Βοζίλα και ο Μπίλι Μπράκετ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ