Μακελειό σε κουρδικό γάμο – 22 νεκροί και δεκάδες τραυματίες – ΒΙΝΤΕΟ

22 νεκροί και τουλάχιστον 25 τραυματίες είναι ο τραγικος απολογισμός της επίθεσης αυτοκτονίας που σημειώθηκε την Δευτέρα κατά τη διάρκεια κουρδικού γάμου στη βόρεια Συρία.

Ένας καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε πάνω του μέσα στην αίθουσα όπου γινόταν η γαμήλια δεξίωση σε χωριό έξω απο την πόλη Χάσακα. Επρόκειτο για τον γάμο ενός μαχητή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, μιας συμμαχίας Αράβων και Κούρδων μαχητών που πολεμούν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Μεταξύ των νεκρών είναι και ο γαμπρός», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο οποίος πρόσθεσε ότι πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

 

 

«Τη στιγμή που το ζευγάρι αντάλλασσε όρκους, είδα έναν άνδρα που φορούσε ένα χοντρό μαύρο γιλέκο να περνάει δίπλα μου», αφηγήθηκε τραυματίας.

«Το θεώρησα πολύ περίεργο και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα έγινε μια τεράστια έκρηξη. Ο κόσμος έπεσε κάτω και κατόπιν έβλεπα παντού διαμελισμένα πτώματα», πρόσθεσε.

Η Χάσακα, που ελέγχεται σχεδόν ολόκληρη από τις κουρδικές δυνάμεις, γίνεται συχνά στόχος επιθέσεων του ΙΚ.

 

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή: middleeasteye.net

Διαβάστε επίσης: 

Μακελειό σε κουρδικό γάμο – τουλάχιστον 20 οι νεκροί

Απόπειρα δηλητηρίασης του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ