Λουκασένκο: Καταγγέλλει επίθεση της Ουκρανίας στη Λευκορωσία

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο υποστήριξε σήμερα ότι η Ουκρανία επιχείρησε να πλήξει στρατιωτικές εγκαταστάσεις εντός του λευκορωσικού εδάφους πριν από τρεις ημέρες, όμως όλοι οι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Belta.

Ο Λουκασένκο, που δεν έδωσε κάποια απόδειξη για τον ισχυρισμό του, είπε ότι το Μινσκ δεν θέλει πόλεμο με την Ουκρανία.

Ο ουκρανικός στρατός δεν έχει κάνει προς το παρόν κανένα σχόλιο για τις δηλώσεις αυτές.

«Μας προκαλούν. Πρέπει να σας πω ότι πριν από τρεις ημέρες, ίσως και λίγο παραπάνω, έγινε προσπάθεια να πλήξουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο λευκορωσικό έδαφος, από το έδαφος της Ουκρανίας», είπε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με το πρακτορείο Belta.

«Όμως, Θεού θέλοντος, τα αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir κατάφεραν να αναχαιτίσουν όλους τους πυραύλους που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις», συνέχισε. Ο Λευκορώσος πρόεδρος ναι μεν  είπε ότι η χώρα του δεν θέλει πόλεμο με την Ουκρανία αλλά θα πολεμήσει, εάν γίνει εισβολή στο έδαφός της.

Η Λευκορωσία είναι στενός σύμμαχος της Ρωσίας και της επέτρεψε να χρησιμοποιήσει το έδαφός της για να εισβάλει στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Ο Λουκασένκο διαβεβαίωσε  ότι δεν υπάρχουν Λευκορώσοι στρατιώτες που να πολεμούν σε αυτήν την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως αποκαλεί η Ρωσία την εισβολή της στην Ουκρανία.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η δήλωση αυτή του Λουκασένκο έρχεται μία ημέρα μετά τη δήλωση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι θα η χώρα του θα ενσωματώσει την Λευκορωσία, σε απάντηση της επέκτασης του ΝΑΤΟ. Η Βορειοατλαντική Συμμαχία αναμένεται να κάνει πρόσκληση για ένταξη στις μέχρι τώρα ουδέτερες Σουηδία και Φινλανδία, οι οποίες υπέβαλαν αίτηση ένταξης μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

 

(Πηγή: ΑΠΕ)

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.