Λιβερία: Τουλάχιστον 40 νεκροί σε έκρηξη βυτιοφόρου – Συγκλονιστικά βίντεο

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έκρηξη βυτιοφόρου καυσίμων στην πόλη Τοτότα της Λιβερίας.

Το βυτιοφόρο, που μετέφερε βενζίνη, έπεσε εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε χαντάκι. Ο πρόεδρος της χώρας, Τζορτζ Γουεά έστειλε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

«Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 40 θάνατοι από την στιγμή που ένα βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα προκάλεσε ατύχημα και μετά εξερράγη», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η προεδρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κάποιοι από τους κατοίκους προσπάθησαν να πάρουν την βενζίνη όταν συνέβη η έκρηξη. «Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που κάηκαν», είπε ο αναπληρωτής γενικός επιθεωρητής της αστυνομία της Λιβερίας, Πρινς Μουλμπά.

Ο αυτόπτης μάρτυρας Aaron Massaquoi είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «οι άνθρωποι ανέβηκαν πάνω από το βυτιοφόρο για να πάρουν βενζίνη και κάποιοι τρυπούσαν το φορτίο για να ανοίξουν τρύπες και να βγάλουν τα καύσινα.

«Οι άνθρωποι ήταν γύρω από το φορτηγό και ο οδηγός του φορτηγού τους είπε ότι μπορούσαν να πάρουν το αέριο που χύνεται», είπε ο Massaquoi. «Τους είπε να μην ανεβαίνουν πάνω από το βυτιοφόρο και ότι πρέπει να σταματήσουν να τον χτυπούν. Αλλά μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούσαν ακόμη και κατσαβίδια για να ανοίξουν τρύπες στη δεξαμενή», τόνισε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Την στιγμή της έκρηξης δεκάδες άνθρωποι είχαν μαζευτεί γύρω από το βυτιοφόρο. Αρκετοί έχουν μεταφερθεί σε διάφορα νοσοκομεία με εγκαύματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ