Ληστεία αλά Ιταλικά με την υπογραφή της “βασίλισσας”

Τρεις Ιταλοί άνδρες προσπάθησαν να «σηκώσουν» 13 δις δολάρια από μια τράπεζα, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα, δήθεν υπογεγραμμένα, από τη βασίλισσα Ελισάβετ, τον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα και τον Πάπα, όπως ανέφερε ένα σώμα ενόρκων σήμερα.

Οι δικηγόροι Αντώνιο Συρακούσα, 75χρονών, Τομμάσο Καρούσο, 50χρονών και Ενρίκο Βέργα, 30χρονών, συνελήφθησαν, όταν δύο σωματοφύλακες μιας τράπεζας στο Jersey εμφανίστηκαν, την ώρα που οι προαναφερθέντες προσπάθησαν να εκφοβίσουν μια υπάλληλο να τους παραδώσει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό. Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι οι τρεις άνδρες παρουσίασαν επίσης πλαστά έγγραφα που υποτίθεται ότι υπεγράφησαν από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Μουν, για να δείξουν ότι ήταν άτομα εμπιστοσύνης που είχαν το δικαίωμα να λάβουν τα μετρητά.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, εισακούστηκε ότι σε κάποια φάση, ένας συνεργάτης των ανδρών έστειλε ένα email υποστηρίζοντας ότι Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ “θα μπορούσε να πάρει τα χρήματα για αυτούς.”Αλλά πιάστηκαν στα πράσα, όταν ένας διευθυντής τράπεζας ζήτησε να εξετάσει τα έγγραφα και στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία.

Στο δικαστήριο επίσης, ειπώθηκε ότι οι άνδρες έφθασαν αιφνιδιαστικά στο Nέτμπανκ, στη νήσο Τζέρσει, τον Φεβρουάριο, και επανειλημμένα ισχυρίστηκαν ότι είχαν εξουσιοδότηση να ενεργούν στο όνομα της Five Star Trust.Αποδείχθηκε ότι οι ενέργειες των ανδρών, ήταν μέρος μιας επιμελημένης μυθοπλασίας, κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν πολλά πλαστά έγγραφα για να εξαπατήσουν την τράπεζα.

 

Πηγή: mirror.co.uk

Διαβάστε επίσης:

Το σοκ της νοικοκυράς όταν έσπασε το αυγό στο τηγάνι – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ