Αλί Σαμπαντζί: «Ξύπνησε» από την καταστολή ο Τούρκος επιχειρηματίας μετά το σοβαρό ατύχημα στη Λέρο – Είδε την οικογένειά του

Σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης εξακολουθούν να νοσηλεύονται ο Αλί Σαμπαντζί και η σύζυγός του, Βουσλάτ Ντογάν, μετά το σοβαρό ατύχημα που είχαν στην Λέρο στις 25 Αυγούστου, όταν το σκάφος τους έπεσε σε βράχια, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Patronlar Dünyası, ο Τούρκος επιχειρηματίας Αλί Σαμπαντζί, ο οποίος διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε, αφού υποβλήθηκε σε σειρά επεμβάσεων, «ξύπνησε» σήμερα.

Ο Σαμπαντζί υποβλήθηκε σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις την Παρασκευή και ανέκτησε τις αισθήσεις του 5 ημέρες μετά το ατύχημα. Τον επιχειρηματία, που παραμένει στην εντατική, επισκέφθηκαν η σύζυγος, τα παιδιά και η μητέρα του.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, η κατάσταση της υγείας του Τούρκου μεγιστάνα είναι πολύ βελτιωμένη και θα βγει από την εντατική τη Δευτέρα ή την Τρίτη.

Πώς συνέβη το ατύχημα στη Λέρο

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, το φουσκωτό βοηθητικό σκάφος φέρεται να οδηγούσε ο Σαμπανσί ενώ δίπλα του ήταν σύζυγός του. Ο καπετάνιος με την σύζυγό του και τα δύο παιδιά των Σαμπανσί βρίσκονταν στο πίσω μέρος του φουσκωτού.

Σύμφωνα με το πιθανότερο σενάριο, η παρέα πήγαινε στη Λέρο για φαγητό, καθώς το ζεύγος Σαμπανσί γιόρταζε την 13η επέτειο γάμου. Υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες το φουσκωτό προσέκρουσε σε βράχια. Ο καπετάνιος ήταν αυτός που φαίνεται να αντιλήφθηκε τον κίνδυνο και άρχισε να φωνάζει πως το σκάφος πλησιάζει επικίνδυνα τα βράχια, όμως ο Σαμπανσί δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Ο καπετάνιος, η σύζυγός του και τα δύο παιδιά των Σαμπανσί πήδηξαν στη θάλασσα αμέσως, ενώ στη συνέχεια ήταν αυτοί που έσπευσαν πρώτοι να βοηθήσουν το ζευγάρι που τραυματίστηκε.

Όπως ανέφερε η τουρκική cumhuriyet, που επικαλείται το Patronlar Dünyası και ελληνικές ναυτιλιακές πηγές, το ναυτικό ατύχημα προκλήθηκε λόγω έλλειψης GPS. Η ιστοσελίδα ανέφερε ότι παρότι οι Έλληνες καπετάνιοι γνωρίζουν πολύ καλά τα νησιά, χρησιμοποιούν πάντα GPS ακόμη και όταν χρησιμοποιούν Tender. «Ακόμη και αν γνωρίζουν καλά τα νησιά στο σκοτάδι, κάθε μικρό και μεγάλο σκάφος πρέπει να έχει GPS στο σκάφος. Ο λόγος για αυτό το ατύχημα είναι ότι το σκάφος των Σαμπανσί δεν είχε GPS”».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ