Λαγκάρντ: Το Ασφαλιστικό οδηγείται σε κατάρρευση

Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να κοιτάξει το ασφαλιστικό της σύστημα, το οποίο έτσι όπως είναι δομημένο οδηγείται σε κατάρρευση, δήλωσε σε συνέδριο στην Νέα Υόρκη η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Πάντοτε λέγαμε δύο απλά πράγματα. Λέγαμε ότι αυτή η χώρα πρέπει να μεταρρυθμιστεί και δεύτερον, ότι το βάρος του χρέους είναι πολύ μεγάλο» ανέφερε η κ. Λαγκάρντ στο συνέδριο «Women in the World».

«Και για να σταθεί στα πόδια της και να είναι μια πλήρως κυρίαρχη χώρα, πρέπει να αντιμετωπιστούν αυτά τα δύο ζητήματα. Το ένα εξαρτάται καθαρά από τους ίδιους τους Έλληνες», τόνισε.

«Πρέπει να μεταρρυθμιστούν, πρέπει να δουν το ασφαλιστικό τους σύστημα, το οποίο οδηγείται στον τοίχο, έτσι όπως είναι δομημένο αυτήν την στιγμή» σημείωσε η κ. Λαγκάρντ. «Πρέπει επίσης να κυνηγήσουν την φοροδιαφυγή. Πρέπει να γίνει δουλειά εκεί» πρόσθεσε.

Παράλληλα, η κ. Λαγκάρντ αναφέρθηκε και σε αυτά που απαιτεί το Ταμείο από τους Ευρωπαίους στο μέτωπο του χρέους. «Από την άλλη πλευρά οι Ευρωπαίοι πρέπει να κρατήσουν λογική στάση για το πόσο χρέος μπορεί να σηκώσει μια χώρα. Και είτε είναι μέσω της επιμήκυνσης των ωριμάνσεων είτε μέσω μείωσης των επιτοκίων, το βάρος αυτού του χρέους πρέπει να μειωθεί για να μπορέσει η χώρα να προχωρήσει» υποστήριξε.

«Αυτό είναι που λέμε τόσο καιρό και δεν έχουμε αλλάξει την άποψη μας. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και έχουμε μια πολύ λογική στάση για το τι μπορεί να επιτευχθεί, για το τι πρέπει να γίνει και ελπίζω ότι θα γίνει πρόοδος στις επόμενες εβδομάδες» πρόσθεσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

 

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Διαβάστε επίσης:

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα στο συνταξιοδοτικό

Στα χέρια Μέρκελ – Λαγκάρντ το μέλλον της αξιολόγησης

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ