Κύπρος – Οικονομική ανάπτυξη 1,6% το 2015

«Η ανακοίνωση ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στην Κύπρο έφθασε στο 1,6%, επιβεβαιώνει ότι η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης μετά την επίσημη επιβεβαίωση των στοιχείων της οικονομίας.

Σε γραπτή δήλωση του μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup και του Ecofin στις Βρυξέλλες, ο Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε ότι οι προβλέψεις των μονίμως διαφωνούντων διαψεύδονται με ηχηρό τρόπο για ακόμα μια φορά.

«Προκύπτουν πλέον οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και νέων ευκαιριών στην οικονομία», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Ωστόσο, ο Χάρης Γεωργιάδης τόνισε πως παραμένει ως βασική προϋπόθεση η προσήλωση στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων και τη συνετή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών.

«Οφείλουμε να μείνουμε μακριά από ανεύθυνες πρακτικές του παρελθόντος που είχαν οδηγήσει την οικονομία στα πρόθυρα της συνολικής κατάρρευσης», ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση της Στατιστικής Υπηρεσίας, η κυπριακή οικονομία κατέγραψε θετικό ρυθμό ανάπτυξης 2,4% το τέταρτο τρίμηνο του 2015, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014.

Μετά τις αναπροσαρμογές, η πραγματική ανάπτυξη υπολογίζεται στο 2,7%, ανέφερε η Στατιστική Υπηρεσία.

Η αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης οφείλεται κατά κύριο λόγο στους τομείς των ξενοδοχείων και εστιατορίων, τις επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες, στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο, τη μεταποίηση, τις κατασκευές, τις μεταφορές, καθώς και στους ενδιάμεσους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Νέο αυστηρό μήνυμα του Ρέντσι στις Βρυξέλλες – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.