Κύπρος: Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του 40χρονου Έλληνα – Η «δολοφονία» μάλλον ήταν δυστύχημα

Ανατροπή δείχνουν τα νέα στοιχεία στην υπόθεση θανάτου του 40χρονου Έλληνα, χθες το απόγευμα στη Λευκωσία. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικές αρχές της Κύπρου, ο 40χρονος Θανάσης Κοτσλής είναι πιθανόν να μην έπεσε θύμα δολοφονίας, αλλά να έχασε την ζωή του από δυστύχημα.

Θρίλερ στην Κύπρο: Νεκρός 40χρονος Έλληνας – Συνελήφθη ο συγκάτοικός του

Η ιστοσελίδα Cyprus Times, που επικαλείται σχετικές πηγές, τονίζει πως η επικρατέστερη εκδοχή είναι ο 40χρονος να επιχείρησε να μπει στο διαμέρισμα του 3ου ορόφου από το μπαλκόνι και κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί, να έχασε την ισορροπία του και να κατέληξε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί. Στο ίδιο συμπέρασμα, αναφέρουν πηγές, φαίνεται να καταλήγει και ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους, ο οποίος έκανε αυτοψία στη σκηνή. Το σημείο στο οποίο βρέθηκε η σορός του Θανάση Κοτσλή, δεν δείχνει ότι κάποιος τον έσπρωξε.

Η νεκροτομή επί της σορού θα καταδείξει την αιτία θανάτου. Οι εκτιμήσεις πάντως αναφέρουν ότι «εξέπνευσε λόγω πολυτραυματισμού από ύψος».

Από την πλευρά του, ο 38χρονος Ιρανός, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για φόνο εκ προμελέτης, από την πρώτη στιγμή αρνείται την εμπλοκή του σε εγκληματική ενέργεια και δηλώνει άγνοια για το πώς έπεσε ο συγκάτοικός του από τον τρίτο όροφο.

Το δικαστήριο στο οποίο οδηγήθηκε ενέκρινε το αίτημα της αστυνομίας για κράτηση οκτώ ημερών, ώστε να ολοκληρωθούν οι ανακρίσεις. Αν η εικόνα ξεκαθαρίσει νωρίτερα και δεν επιβεβαιωθούν οι υποψίες για εμπλοκή του, τότε θα αφεθεί ελεύθερος.

Καταλυτική η μαρτυρία της συντρόφου του 40χρονου

Πάντως, ο 38χρονος Ιρανός συνελήφθη με βάση την μαρτυρία της συντρόφου του Θανάση Κοτσλή, η οποία ανέφερε πως πριν την πτώση άκουσε φωνές και υπέθεσε πως υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ του υπόπτου και του 40χρονου θύματος. Αναφέρθηκε μάλιστα και σε έναν καβγά, που είχαν οι δυο τους το προηγούμενο βράδυ.

Ο 40χρονος ανέβηκε στο διαμέρισμα προκειμένου να πάρει κάποια προσωπικά αντικείμενα που είχε ξεχάσει η σύντροφός του η οποία κατάγεται από τη Βουλγαρία. Ωστόσο, δεν μπορούσε να μπει γιατί δεν είχε κλειδιά. Φέρεται να χτύπησε την πόρτα και να κάλεσε αρκετές φορές τον συγκάτοικό του, ώστε να του ανοίξει.

Το επικρατέστερο σενάριο

Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση των αρχών, ο 38χρονος Ιρανός άνοιξε την πόρτα και στη συνέχεια, έσπρωξε τον 40χρονο από το μπαλκόνι. Οι έρευνες, όμως, οδηγούν σε άλλο σενάριο που δείχνει δυστύχημα, κατά την διάρκεια της προσπάθειας του Θανάση Κοτσλή να μπει στο διαμέρισμα από το μπαλκόνι.

Φαίνεται πως υποχώρησε κάποιο μάρμαρο, έχασε την ισορροπία του και βρέθηκε στο κενό, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα. Ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο διαμέρισμα διέμεναν ο 38χρονος Ιρανός, με τον 40χρονο Έλληνα και την 35χρονη σύντροφό του από τη Βουλγαρία, αλλά και ένας Βούλγαρος με την κόρη του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ