Χακάν Φιντάν: Προσφέρεται μία μεγάλη ευκαιρία για να βρούμε λύσεις με την Ελλάδα

Στους βασικούς πυλώνες της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας αναφέρθηκε ο Χακάν Φιντάν και έτεινε χείρα φιλίας στην Ελλάδα. Σε συνάντηση πρεσβευτών της Τουρκίας στην Άγκυρα ο Χακάν Φιντάν είπε ότι η χώρα επιθυμεί να αναβαθμίσει τις σχέσεις της με όλες τις γειτονικές χώρες μέσω μίας «θετικής ατζέντας».

Γιώργος Γεραπετρίτης: Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να αναπτύξουν σχέσεις καλής γειτονίας

Ειδικότερα για την Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε: «Πιστεύουμε ότι η παρούσα θετική ατμόσφαιρα προσφέρει μία μεγάλη ευκαιρία να βρούμε λύσεις σε ζητήματα που προκαλούν συγκρούσεις με την γειτονική μας Ελλάδα. Είμαστε ειλικρινείς γι’ αυτό».

Αναφορικά με την θέση της Άγκυρας στο Κυπριακό ο Χακάν Φιντάν τόνισε ότι η βασιλική τουρκική πολιτική θα είναι η διασφάλιση κυριαρχικής ισότητας και ισότιμου διεθνούς καθεστώτος για τους Τουρκοκύπριους.

Επιπλέον ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι το όραμα της Τουρκίας είναι να γίνει ένας από τους παίκτες που θα χτίσουν το παγκόσμιο σύστημα. «Θα φτάσουμε σε αυτό τον μεγάλο στόχο με το να προβλέπουμε και να διαμορφώνουμε την αλλαγή», είπε ο Χακάν Φιντάν.

Και συνέχισε: «Θα εργαστούμε με άλλες χώρες για να καθιερώσουμε ένα αποτελεσματικό και χωρίς αποκλεισμούς διεθνές σύστημα που αγκαλιάζει την ανθρωπότητα, εξαλείφει τις παγκόσμιες αδικίες, αντιμετωπίζει τις οικονομικές ανισότητες και παράγει ειρήνη, ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ