Κορονοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων στην Αργεντινή

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 μέσα σε μια ημέρα ως εδώ, 8.225 κρούσματα.

Συνολικά στη χώρα της Λατινικής Αμερικής των 44 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί 320.871 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, ενώ οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 έχουν φθάσει τους 6.517.

Το θλιβερό ρεκόρ καταγράφηκε τρεις ημέρες μετά τη νέα διαδήλωση της αντιπολίτευσης στο κέντρο του Μπουένος Άιρες για να απαιτήσει από την κυβέρνηση να τερματίσει τα περιοριστικά μέτρα που έχει επιβάλει, τα οποία οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση θεωρούν πως περιορίζουν τις ατομικές ελευθερίες τους.

Η συγκέντρωση στο Μπουένος Άιρες δεν ήταν η πρώτη του είδους, ήταν όμως η μεγαλύτερη αριθμητικά. Παρόμοιες διαδηλώσεις έγιναν εξάλλου την ίδια ημέρα σε άλλες πόλεις της Αργεντινής.

Οι κινητοποιήσεις ακολούθησαν την ανακοίνωση της κυβέρνησης του κεντροαριστερού προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες πως παρατείνονται μέχρι την 30ή Αυγούστου τα περιοριστικά μέτρα στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας, όπου συγκεντρώνεται το 90% των μολύνσεων από τον κορονοϊό στην Αργεντινή.Η κυβέ

ρνηση επέβαλε την 20ή Μαρτίου καραντίνα σε όλη την Αργεντινή, αλλά χαλάρωσε σταδιακά τα μέτρα σε μεγάλο μέρος της επικράτειας. Όμως κατόπιν, ο περιορισμός έγινε αυστηρότερος στις περιοχές όπου καταγράφηκε μεγάλη αύξηση της διασποράς του ιού.

Πηγή: ΑΠΕ, AFP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ