Κοριοί και στο μετρό του Λονδίνου – Βίντεο με ζωύφιο να περπατά στο πόδι επιβάτη

Ένα βίντεο στο TikTok δείχνει αυτό που φαίνεται να είναι ένας κοριός που κάθεται στο πόδι ενός επιβάτη στο μετρό του Λονδίνου. Το βίντεο έρχεται εν μέσω φόβων ότι μια προσβολή από «σούπερ κοριούς» στο Παρίσι θα σαρώσει το Ηνωμένο Βασίλειο, με ξενοδοχεία και μεταφορείς να έχουν τεθεί ήδη σε κόκκινο συναγερμό.

Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι οι κοριοί, τα δαγκώματα των οποίων προκαλούν επώδυνη φαγούρα, έχουν αναπτύξει αντοχή στα εντομοκτόνα.

Στο βίντεο των οκτώ δευτερολέπτων που κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο, φαίνεται το καφέ ζωύφιο πάνω στο μαύρου τζιν του επιβάτη. Ο χρήστης του TikTok @Lassgold, ο οποίος δημοσίευσε το απόσπασμα χθες, είπε ότι ήταν στη γραμμή Victoria Tube. 

Το βίντεο έχει προβληθεί 1,6 εκατομμύρια φορές. Η Transport for London (TfL) ισχυρίστηκε ότι «δεν γνώριζε τυχόν κρούσματα στο Λονδίνο».

Όμως ο οργανισμός είπε ότι θα «παρακολουθήσει» το δίκτυό του και θα συνεχίσει τα «αυστηρά και ενδελεχή μέτρα καθαρισμού». Ανέφερε επίσης ότι «δεσμεύτηκε να παρέχει ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον στο μετρό για τους πελάτες και το προσωπικό».

Η Eurostar είπε ότι τα τρένα της μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού πρέπει να απολυμανθούν εάν υπάρχει η «παραμικρή πιθανότητα» ότι υπάρχει για μόλυνση.  Εν τω μεταξύ, μια μεγάλη αλυσίδα ξενοδοχείων στο Ηνωμένο Βασίλειο άρχισε να ρωτά τους επισκέπτες για τα ταξίδια τους, καθώς ελέγχουν αν έχουν φτάσει από τη Γαλλία.

@lassogold Minding my own business on the victoria line, a f**king bed bug is on my leg. Said he’d got a great deal on the eurostar and wondered if I could take him home. No!! Sort it out @Transport for London #bedbugs #bedbugslondon #bedbugsparis #tube #infestation ♬ original sound – Lasso Gold

Τα δωμάτια όσων έχουν, καθαρίζονται σε βάθος από ειδικούς παρασίτων όταν φεύγουν. Κάτοικοι και τουρίστες έχουν χρησιμοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δημοσιεύσουν εικόνες με ζωύφια που σέρνονται στα σεντόνια των ξενοδοχείων και στα καθίσματα του τρένου.

Οι ειδικοί λένε ότι το ξέσπασμα στο Παρίσι είναι πιθανό να οφείλεται στην επιστροφή των κατοίκων στην πρωτεύουσα αφού πέρασαν το καλοκαίρι αλλού.  Οφείλεται όμως και στο γεγονός ότι οι κοριοί γίνονται όλο και πιο δύσκολο να εξοντωθούν. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ