Πέθανε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Σωτηρόπουλος

Πέθανε το Σάββατο 7 Οκτωβρίου ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Σωτηρόπουλος του Ηλία, σε ηλικία 77 ετών. Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023, στις 11 π.μ. στο Νεκροταφείο Ηλιούπολης.

Στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρεται πως το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αποχαιρετά με θλίψη τον δημοσιογράφο.

Ο Παναγιώτης Σωτηρόπουλος γεννήθηκε το 1946 στο Αίγιο και ήταν απόφοιτος Επαγγελματικής Σχολής Δημοσιογραφίας.

Τη δημοσιογραφική του καριέρα ξεκίνησε το 1969 στην εφημερίδα «Νέα Πολιτεία» και στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «Προοδευτική», «Νέος Κόσμος», «Εσπερινή», «Δημοκρατικός Λόγος» και στις οικονομικές εφημερίδες «Χρόνος» και «Οικονομικό Βήμα». Εργάστηκε ως συντάκτης του ελεύθερου ρεπορτάζ, του αστυνομικού, του δικαστικού καθώς και ως εσωτερικός συντάκτης.

Το 1983 προσελήφθη στην ΕΡΤ και εργάστηκε αρχικά στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ-2. Στη συνέχεια μεταπήδησε στο Δεύτερο Κανάλι της Ελληνικής Τηλεόρασης (ΕΤ-2), όπου διετέλεσε επί μακρόν ως Αρχισυντάκτης και παρέμεινε στη θέση αυτή έως τη συνταξιοδότησή του.

«Ο Παναγιώτης Σωτηρόπουλος διακρίθηκε για το ήθος, την εργατικότητα και τον επαγγελματισμό του. Ήταν πολύ αγαπητός στους συναδέλφους του, προς τους οποίους επιδείκνυε πάντοτε αλληλεγγύη και συναδελφικότητα. Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται βαθύτατα την οικογένειά του ιδιαιτέρως τις αγαπημένες του σύζυγο και κόρη και αποχαιρετά τον αγαπητό συνάδελφο στο τελευταίο του ταξίδι. Η κηδεία του Παναγιώτη Σωτηρόπουλου θα τελεστεί αύριο Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023, στις 11 π.μ. στο Νεκροταφείο Ηλιούπολης», σημειώνει η ΕΣΗΕΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ