Κίνα: Τα μοιραία λεπτά πριν από τη συντριβή του Boeing 737 – Νέα στοιχεία

Συγκλονισμένη είναι η Κίνα μετά τη συντριβή αεροσκάφους τύπου Boeing 737, στο οποίο επέβαιναν 132 άνθρωποι, κοντά στην πόλη Γουζού στα νότια της χώρας. Αυτό είναι το φονικότερο αεροπορικό δυστύχημα από το 1994 στην Κίνα.

Ο αερομεταφορέας China Eastern Airlines επιβεβαίωσε σήμερα «θανάτους» και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τη συντριβή του Boeing-737. «Η εταιρεία αποτίει φόρο τιμής στους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα», σύμφωνα με ανακοίνωση που εστάλη στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης, όπου είναι εισηγμένη.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πτήση MU5735 της China Eastern Airlines είχε απογειωθεί στις 13.00 τοπική ώρα από το Κουνμίνγκ με κατεύθυνση την Καντόνα, σε απόσταση 1.300 χιλιομέτρων.

Το αεροσκάφος έχασε την επαφή καθώς πετούσε επάνω από τη πόλη Γουτζού, στην ορεινή περιοχή του Γκουανγκσί, ανακοίνωσε η κινεζική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (CAAC), χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα απολογισμό των θυμάτων.

«Επιβεβαιώθηκε ότι η πτήση συνετρίβη», αναφέρεται σε σύντομη ανακοίνωση της υπηρεσίας, η οποία διευκρινίζει ότι «ομάδα εργασίας» έσπευσε στην περιοχή του δυστυχήματος. Το αεροσκάφος μετέφερε 123 επιβάτες και εννεαμελές πλήρωμα. Σύμφωνα με τα Μέσα Ενημέρωσης, που επικαλούνται αξιωματούχο που συμμετέχει στην επιχείρηση διάσωσης, το αεροσκάφος είχε διαλυθεί και η φωτιά που προκλήθηκε από τη συντριβή κατέστρεψε δέντρα και μπαμπού προτού κατασβεστεί.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Flight Radar το αεροσκάφος έχασε σε διάστημα περίπου 3 λεπτών ύψος 26.000 ποδών (7.925 μέτρα) πριν εξαφανισθεί από τα ραντάρ στις 14.22 τοπική ώρα.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ δήλωσε «σοκαρισμένος» μετά το δυστύχημα, μετέδωσε η κρατική κινεζική τηλεόραση CCTV.

Το αεροπορικό δυστύχημα θα είναι ενδεχομένως το φονικότερο από το 1994 στην Κίνα, όπου η αεροπορική ασφάλεια έχει βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό.

Βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, φέρεται να δείχνει τη στιγμή που το αεροπλάνο πέφτει στην περιοχή της Κίνας. Οι εικόνες δείχνουν το αεροσκάφος να πέφτει κατακόρυφα και με τεράστια ταχύτητα. Ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα η αυθεντικότητά του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ