Κέιτ Μίντλετον: Έτσι αποφάσισε να ανακοινώσει ότι έχει καρκίνο – Το σχέδιο 2 εβδομάδων και η ημερομηνία «κλειδί»

Πριν από ένα δεκαπενθήμερο αποφάσισε η Κέιτ Μίντλετον να κάνει αυτή τη συγκινητική δήλωση με την οποία ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο, προκαλώντας σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο. Σύμφωνα με την Daily Mail, η πριγκίπισσα της Ουαλίας αποκάλυψε την ασθένειά της για να προστατέψει τα παιδιά της, προκειμένου να μην τα ρωτούν συνεχώς στο σχολείο για την κατάσταση της υγείας της.

Κέιτ Μίντλετον: Το παρασκήνιο της δήλωσης για τον καρκίνο – Τι αποκαλύπτει φίλος της για το βίντεο και την απόφασή της

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας λέγεται ότι πήρε την απόφαση τις ημέρες που στα social media οργίαζαν οι θεωρίες συνωμοσίας, μετά την επεξεργασμένη οικογενειακή φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα την Ημέρα της Μητέρας.

Η Κέιτ Μίντλετον σκόπευε να περιμένει μέχρι να κλείσει το σχολείο των παιδιών της για το Πάσχα, την Παρασκευή, για να δημοσιοποιήσει τα νέα για την υγεία της.

Κέιτ Μίντλετον: Τα κρυφά νοήματα του συγκινητικού βίντεο – Οι λεπτομέρειες που δεν είχε προσέξει κανείς

Η πριγκίπισσα αποκάλυψε σε βίντεο που κυκλοφόρησε το βράδυ της Παρασκευής ότι διαγνώστηκε με καρκίνο τον περασμένο μήνα, αφού πέρασε ένα δεκαπενθήμερο σε ιδιωτική κλινική του Λονδίνου για χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά τον περασμένο Ιανουάριο.

Αυτή και ο σύζυγός της, πρίγκιπας Ουίλιαμ, είπαν ότι είναι «εξαιρετικά συγκινημένοι» από τα μηνύματα συμπαράστασης που λαμβάνουν από τον κόσμο μετά την ανακοίνωση.  Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν επικοινώνησαν επίσης μαζί τους όταν έμαθαν ότι η πριγκίπισσα έχει καρκίνο.

Η Κέιτ βρίσκεται τώρα σε αυτό που έχει περιγραφεί ως «φάση ανάρρωσης» μετά την έναρξη ενός κύκλου χημειοθεραπείας στα τέλη Φεβρουαρίου.

Η Κέιτ έγραψε μόνη τη δήλωση

Ένας φίλος της είπε ότι έγραψε τη δήλωσή της «μόνη της, πολύ γρήγορα», ενώ όσοι γνωρίζουν τη βασιλική οικογένεια τονίζουν σε όλους τους τόνους ότι προτεραιότητα της Κέιτ είναι πάντα τα παιδιά της.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το μήνυμα της Κέιτ Μίντλετον αποκαλύφθηκαν σήμερα στο πρόγραμμα του BBC1 Sunday με την Laura Kuenssberg.

Η συντάκτρια της Sun Victoria Newton είπε στην εκπομπή ότι ο χρόνος δημοσιοποίησης της ανακοίνωσης συνέπεσε χρονικά, σκόπιμα, με την τελευταία μέρα στο σχολείο των τριών παιδιών της στο Berkshire, πριν από τις διακοπές του Πάσχα.

Το αποφάσισε πριν από δύο εβδομάδες

Είπε: «Στην πραγματικότητα, καταλαβαίνω, ότι η πριγκίπισσα πήρε την απόφαση πριν από δύο εβδομάδες να κάνει αυτή τη δημόσια δήλωση. Το κλειδί για εκείνη ως μητέρα, η προτεραιότητά της, ήταν η προστασία των τριών παιδιών της. Δεν ήθελε να χρειαστεί να πάνε στο σχολείο, και να τα ρωτούσαν ακόμη περισσότερα πράγματα».

«Ήδη επηρεάζονταν στο σχολείο, οπότε το σχέδιό της ήταν να περιμένει μέχρι την τελευταία μέρα του τριμήνου.  Προφανώς έχουν υπομείνει έναν απίστευτο μεγάλο όγκο εικασιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που τους ήταν πολύ δύσκολο να διαχειριστούν, αλλά η προτεραιότητα για εκείνη ήταν πάντα αυτά τα παιδιά»  πρόσθεσε.

Η πριγκίπισσα είπε εξάλλου στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της: «Το πιο σημαντικό,  μας πήρε χρόνο για να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις με τον κατάλληλο τρόπο και να καθησυχάσουμε τα παιδιά ότι θα είμαι εντάξει».

Φίλοι της ανέφεραν επίσης ότι αυτή και ο Γουίλιαμ είναι «φανταστικοί γονείς» και «δεσμευμένοι να δώσουν στα παιδιά την πιο ευτυχισμένη και υγιέστερη δυνατή ανατροφή», σύμφωνα με την Telegraph.

Παράλληλα, ένας πρώην γραμματέας Τύπου της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ επαίνεσε την Κέιτ για τη «γενναία, ισχυρή και αξιοπρεπή» δήλωσή της σχετικά με τη διάγνωσή της με καρκίνο.

Ο Σάιμον Λιούις, ο οποίος χειρίστηκε τα μέσα ενημέρωσης για την Ελισάβετ το 1998, είπε ότι η πριγκίπισσα έχει «ανοίξει νέους δρόμους» δημοσιοποιώντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την υγεία της και περιέγραψε τη δήλωσή της στο βίντεο ως «εξαιρετικά αυθεντική».

Κέιτ photoshop

Ο Λιούις είπε σήμερα στο Times Radio: «Το Παλάτι του Κένσινγκτον πήρε μια απόφαση, ιδιαίτερα μετά τη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα και παρερμηνεύτηκε από κάποιους, ότι έπρεπε να κάνουν κάτι την κατάλληλη στιγμή. Οι άνθρωποι δεν είχαν συνειδητοποιήσει πόσο εξονυχιστικός έλεγχος θα γινόταν σε αυτή τη φωτογραφία».

Υπενθυμίζεται ότι η φωτογραφία της Κέιτ να χαμογελά με τα τρία της παιδιά κοινοποιήθηκε στο Διαδίκτυο την Ημέρα της Μητέρας, δηλαδή στις 10 Μαρτίου. Η πριγκίπισσα ζήτησε συγγνώμη την επόμενη μέρα και παραδέχθηκε ότι επεξεργάστηκε την εικόνα χρησιμοποιώντας το Photoshop, αφού διεθνή πρακτορεία, την απέσυραν. Όλα αυτά συνέβησαν εν μέσω πολλών διαδικτυακών εικασιών – συμπεριλαμβανομένων των θεωριών συνωμοσίας – σχετικά με την υγεία της Κέιτ, πριν μιλήσει ανοιχτά για τον καρκίνο που έχει.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ