Κέιτ Μίντλετον: 3 εργαζόμενοι της κλινικής όπου νοσηλεύτηκε ερευνώνται για την φερόμενη υποκλοπή των ιατρικών της δεδομένων

Τρεις εργαζόμενοι της Kλινικής του Λονδίνου τελούν υπό έρευνα από την διοίκηση για τους ισχυρισμούς ότι προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στα ιδιωτικά ιατρικά αρχεία της Κέιτ Μίντλετον.

Κέιτ Μίντλετον: Πότε είναι πιθανόν να εμφανιστεί και πάλι δημόσια – Στο παλάτι έχουν χάσει την αξιοπιστία τους, λέει ειδικός

Οι τρεις εργάζονται στο διάσημο ιδιωτικό νοσοκομείο όπου η πριγκίπισσα της Ουαλίας υποβλήθηκε σε εγχείρηση κοιλιακής χώρας νωρίτερα φέτος και όπου ο βασιλιάς Κάρολος υποβλήθηκε σε θεραπεία για καλοήθη διόγκωση προστάτη προτού διαγνωστεί με καρκίνο.

Κέιτ Μίντλετον: «Την είδα με τα μάτια μου» – Ο άνδρας που τράβηξε το βίντεο σπάει τη σιωπή του

Δεν είναι σαφές αν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ή πότε η κλινική πληροφορήθηκε για πρώτη φορά τον ισχυρισμό ότι οι 3 προσπάθησαν να κρυφοκοιτάξουν τις σημειώσεις γύρω από την υγεία της Κέιτ. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας πιστεύεται ότι ενημερώθηκε για την πιθανή παραβίαση των δεδομένων. Οι προσωπικές ιατρικές πληροφορίες του βασιλιά δεν επηρεάστηκαν, σύμφωνα με την mailonline.

Εκτός από μια δήλωση που εξέδωσαν τα αφεντικά της κλινικής, το νοσηλευτικό ίδρυμα αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση του προσωπικού και τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί εναντίον τους.

Κέιτ Μίντλετον: Σάλος μετά την προσπάθεια παραβίασης του ιατρικού φακέλου της – Η «περίεργη» σιωπή των υπευθύνων της κλινικής

Το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO) λέει ότι ερευνά το περιστατικό, καθώς η ίδια η κλινική λέει ότι θα λάβει “όλα τα κατάλληλα μέτρα” για να διερευνήσει την υποτιθέμενη παραβίαση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της London Clinic δεσμεύτηκε ότι “θα ληφθούν όλα τα κατάλληλα ερευνητικά, ρυθμιστικά και πειθαρχικά μέτρα”, καθώς διερευνά τους ισχυρισμούς περί παραβίασης των δεδομένων.


Ο Al Russell, έσπασε τελικά τη σιωπή του σήμερα το απόγευμα, λέγοντας σε δήλωσή του: “Όλοι στην London Clinic έχουν πλήρη επίγνωση των ατομικών, επαγγελματικών, ηθικών και νομικών υποχρεώσεών μας όσον αφορά το απόρρητο των ασθενών. “Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για την εξαιρετική φροντίδα και τη διακριτικότητα που επιδιώκουμε να παρέχουμε σε όλους τους ασθενείς μας που μας εμπιστεύονται καθημερινά.

“Διαθέτουμε συστήματα για την παρακολούθηση της διαχείρισης των πληροφοριών των ασθενών και, σε περίπτωση οποιασδήποτε παραβίασης, θα ληφθούν όλα τα κατάλληλα ερευνητικά, κανονιστικά και πειθαρχικά μέτρα. Δεν υπάρχει θέση στο νοσοκομείο μας για όσους παραβιάζουν εσκεμμένα την εμπιστοσύνη οποιουδήποτε ασθενή ή συναδέλφου μας”, δήλωσε ο Russel.

Εκπρόσωπος της κλινικής δήλωσε στο ITV News ότι δεν θα σχολιάσει περαιτέρω παρά μόνο ότι “όλοι οι ασθενείς μας, ανεξάρτητα από την κατάστασή τους, αξίζουν απόλυτη ιδιωτικότητα και εμπιστευτικότητα όσον αφορά τις προσωπικές ιατρικές τους πληροφορίες.

Η πριγκίπισσα φέρεται να είναι ενήμερη για τους ισχυρισμούς, ενώ εκπρόσωπος του παλατιού του Κένσινγκτον δήλωσε: “Αυτό είναι θέμα της κλινικής του Λονδίνου”. Η ICO δήλωσε την Τετάρτη: “Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι λάβαμε μια αναφορά παραβίασης και αξιολογούμε τις πληροφορίες που παρέχονται”.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε ότι δεν γνωρίζει για οποιαδήποτε παραπομπή σε αυτήν σχετικά με το περιστατικό αυτή τη στιγμή.

Οι ειδικοί περί των βασιλικών ζητημάτων λένε ότι η Κέιτ πιθανότατα έχει μείνει σοκαρισμένη από την είδηση της υποτιθέμενης παραβίασης των δεδομένων – αλλά θα είναι πολύ απασχολημένη με το να εστιάσει στη δική της ανάρρωση για να την αφήσει να την επηρεάσει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ