Κατηγορίες για 39 ανθρωποκτονίες στον οδηγό του «φορτηγού της φρίκης»

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για 39 ανθρωποκτονίες από αμέλεια βρίσκεται πλέον ο 25χρονος οδηγός του «φορτηγού της φρίκης».

Ο Μο Ρόμπινσον κατηγορείται, επίσης, από την αστυνομία για διακίνηση ανθρώπων, συνωμοσία σε διευκόλυνση εισόδου παράνομων μεταναστών και ξέπλυμα χρήματος.

Ο 25χρονος συνελήφθη λίγο αφότου οι αρχές ανακάλυψαν 39 πτώματα, μέσα σε κοντέινερ, στο Έσεξ, την περασμένη Τετάρτη.

Τέσσερα ακόμη άτομα έχουν συλληφθεί σχετικά με την ίδια υπόθεση, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Εκτός από τους δύο άνδρες, 38 και 48 ετών, και την 38χρονη γυναίκα, που παραμένουν υπό κράτηση, σήμερα το πρωί συνελήφθη και ένας ακόμη άνδρας, περίπου 20 ετών, στο λιμάνι του Δουβλίνου.

Δεν επιβεβαιώνεται επίσημα η ταυτότητα των 39 θυμάτων

Στο μεταξύ, όπως έκανε γνωστό πριν από λίγο η πρεσβεία του Βιετνάμ στο Λονδίνο, δεν έχει επίσημη επιβεβαίωση της ταυτότητας των 39 ανθρώπων, που πέθαναν μέσα στο κοντέινερ του φορτηγού.

Η πρεσβεία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι ο Βιετναμέζος πρέσβης μίλησε με τον υπουργό Εσωτερικών της Βρετανίας και παραμένει σε επικοινωνία με την αστυνομία, καθώς εργάζεται για την ταυτοποίηση των θυμάτων.

«Σύμφωνα με την αστυνομία του Έσσεξ, η ταυτότητα και η εθνικότητα των θυμάτων τελούν υπό έρευνα» αναφέρεται και προστίθεται: «Η πρεσβεία του Βιετνάμ και οι αρμόδιες βρετανικές υπηρεσίες επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους να ανταλλάσσουν πληροφορίες και να συντονίζονται προκειμένου να διευκολυνθεί η αναγνώριση των θυμάτων».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ