Καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων στη Γαλλία

Οι πτήσεις διεξάγονται με μεγάλα προβλήματα στη Γαλλία και σήμερα, δεύτερη ημέρα της απεργίας των ελεγκτών εναερίου κυκλοφορίας που έχει οδηγήσει στην ακύρωση ή καθυστέρηση του 50% των δρομολογίων. Τα προβλήματα αναμένεται να αυξηθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ματαιώσεις ή καθυστερήσεις σημειώθηκαν στο ήμισυ των πτήσεων στα αεροδρόμια Ρουασί και Ορλί της γαλλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ στο αεροδρόμιο του Μονπελιέ “ματαιώθηκε το σύνολο των πτήσεων” και στο αεροδρόμιο της Νίκαιας η απεργιακή κινητοποίηση έπληξε το 44% των πτήσεων.

Η αεροπορική εταιρεία Air France ανακοίνωσε ότι θα εξυπηρετείται μία στις τέσσερις πτήσεις από το Ορλί, περί το 40% στην περιφέρεια και μία στις δύο πτήσεις μεσαίων αποστάσεων από το αεροδρόμιο Ρουασί.

Η εταιρεία προειδοποίησε ότι πρέπει να αναμένονται ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής και παντού καθυστερήσεις.

Η εταιρεία χαμηλού κόστους easyJet αποφάσισε από την πλευρά της τον επαναπρογραμματισμό 224 πτήσεων.

Οι συνέπειες της απεργιακής κινητοποίησης αναμένεται να επεκταθούν σήμερα εξαιτίας της συμμετοχής από σήμερα, εκτός του συνδικάτου SNCTA που εκπροσωπεί το ήμισυ των 4.000 ελεγκτών και κήρυξε την απεργία, τεσσάρων ακόμη συνδικάτων που συμμετέχουν στην σημερινή εθνική κινητοποίηση κατά της λιτότητας.

Διαβάστε επίσης:

Διαδήλωση κατά της λιτότητας στο Παρίσι

“Η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά” προειδοποιεί σύμβουλος της Μέρκελ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ