Καταγγέλλουν τον αποκλεισμό του Twitter οι ΗΠΑ

Καταγγέλλουν τον αποκλεισμό του Twitter οι ΗΠΑ

Τον αποκλεισμό της πρόσβασης στο Twitter που διετάχθη από τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, κρίνοντας ότι κάτι τέτοιο «αντίκειται στην επιθυμία που έχει εκφράσει η ίδια η Τουρκία να αποτελέσει ένα μοντέλο δημοκρατίας».

Μετά από εντολή της κυβέρνησης της Τουρκίας, η αρχή τηλεπικοινωνιών απαγόρευσε την πρόσβαση στον συγκεκριμένο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. Πολιτικοί αντίπαλοι του Ερντογάν είχαν αναρτήσει «tweets» που παρέπεμπαν στις τηλεφωνικές συνομιλίες του πρωθυπουργού οι οποίες είχαν υποκλαπεί και τον ενέπλεκαν στο σκάνδαλο διαφθοράς.

«Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την ελευθερία της έκφρασης στην Τουρκία και αντιτίθενται σε κάθε περιορισμό στην ελεύθερη έκφραση», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Τζένιφερ Ψάκι. «Προτρέπουμε την τουρκική κυβέρνηση να αποκαταστήσει την πρόσβαση των πολιτών της στο Twitter και να εξασφαλίσει μια ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε ακόμα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Τουρκία Φράνσις Ρικιαρντόνε, έχουν εργαστεί πάνω σε αυτό το ζήτημα και «εμείς έχουμε μοιραστεί τις ανησυχίες μας διαμέσου αυτών των καναλιών», πρόσθεσε η ίδια.

«Οι δημοκρατικές κυβερνήσεις πρέπει να αποδέχονται να ακούν τις φωνές όσων διαφωνούν με εκείνες» υπογράμμισε, ενώ κατέληξε: «Η ύπαρξη ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης και η έκφραση χωρίς περιορισμούς συνιστούν ένα θεμελιώδες συστατικό στοιχείο των ανοικτών και δημοκρατικών κοινωνιών».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ