Κατακραυγή για τον Δαλάι Λάμα: Ζήτησε από παιδί να «ρουφήξει τη γλώσσα του»

Ο Δαλάι Λάμα ζήτησε συγγνώμη μετά την κατακραυγή επειδή φιλούσε στα χείλη ένα αγόρι από την Ινδία και του ζήτησε να «ρουφήξει» τη γλώσσα του.

Μέγκαν Μαρκλ: Με ρήση του Δαλάι Λάμα “πολεμά” την ανισότητα – ΒΙΝΤΕΟ

Το γραφείο του πνευματικού ηγέτη δημοσίευσε μια δήλωση τη Δευτέρα, έπειτα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το viral βίντεο με την παράξενη αλληλεπίδραση, που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για το Ίδρυμα M3M της Ινδίας.

Η δήλωση ανέφερε ότι «θέλει να ζητήσει συγγνώμη από το αγόρι και την οικογένειά του, καθώς και τους πολλούς φίλους του σε όλο τον κόσμο, για την πληγή που μπορεί να προκάλεσαν τα λόγια του», σύμφωνα με το CNN.

Η συνάντηση του Νίκου Γαλανού με τον Δαλάι Λάμα – ΒΙΝΤΕΟ

«Ο Σεβασμιώτατος συχνά πειράζει τους ανθρώπους που συναντά με αθώο και παιχνιδιάρικο τρόπο, ακόμη και δημόσια και μπροστά στις κάμερες», ανέφερε η δήλωση, λέγοντας επίσης ότι «λυπάται» για την αλληλεπίδραση.

Σε νοσοκομείο με πνευμονική λοίμωξη ο Δαλάι Λάμα

Ο ηγέτης του θιβετιανού βουδισμού, Tenzin Gyatso, φιλοξενούσε μαθητές και μέλη του ιδρύματος στο ναό του στη Dharamshala της Ινδίας, όπου ζει εξόριστος.

Στο βίντεο, το αγόρι πλησιάζει το μικρόφωνο και ρωτά: «Μπορώ να σε αγκαλιάσω;»

Ο 87χρονος λέει «ΟΚ, έλα» και τον καλεί στη σκηνή.

Ο Δαλάι Λάμα του κάνει νόημα στο μάγουλο και του λέει «πρώτα εδώ» και το αγόρι τον αγκαλιάζει και τον φιλάει.

Κρατάει το μπράτσο του αγοριού και γυρίζει προς το μέρος του, λέγοντας «τότε νομίζω είναι καλά και εδώ» καθώς δείχνει προς τα χείλη του.

Αμέσως μετά, ο πνευματικός ηγέτης πιάνει το πηγούνι του αγοριού και το φιλά στο στόμα, ενώ το κοινό γελάει.

«Και ρούφηξε τη γλώσσα μου», λέει ο Δαλάι Λάμα στο αγόρι, βγάζοντας τη γλώσσα του.

Πιέζουν τα μέτωπά τους και το αγόρι βγάζει για λίγο τη γλώσσα του πριν οπισθοχωρήσει, καθώς ο Δαλάι Λάμα του δίνει ένα παιχνιδιάρικο χτυπηματάκι στο στήθος και γελάει. Το αγόρι πάει να απομακρυνθεί, αλλά ο Δαλάι Λάμα του κουνάει το χέρι και το κρατά στο μάγουλό του, πριν το τραβήξει για άλλη μια αγκαλιά.

Δαλάι Λάμα

Στη συνέχεια, προσφέρει στο αγόρι μερικές πνευματικές συμβουλές, λέγοντάς του «να κοιτάξει [σε] εκείνα τα καλά ανθρώπινα όντα που δημιουργούν ειρήνη, ευτυχία» και «να μην ακολουθεί τα ανθρώπινα όντα που σκοτώνουν πάντα άλλους ανθρώπους».

Το κλιπ προκάλεσε σάλο στην Ινδία, με κάποιους στο Διαδίκτυο να χαρακτηρίζουν το βίντεο «ανατριχιαστικό» και «αηδιαστικό», ενώ οι υποστηρικτές του επέμεναν ότι «αστειευόταν» με το αγόρι, σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Το βίντεο έχει γίνει viral και στα ισπανόφωνα social media.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ