Κατάφερε να φύγει από το Χαλέπι η 7χρονη που τουίταρε από τη βομβαρδισμένη πόλη – ΦΩΤΟ

Το κοριτσάκι από τη Συρία, η Μπάνα αλ Άμπεντ, που έγινε γνωστή για τα μηνύματά της στο Twitter, με τα οποία περιέγραφε την καθημερινή κόλαση που βίωνε στο Χαλέπι στη Συρία, κατάφερε να φύγει από την πόλη μαζί με την οικογένειά της στο πλαίσιο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, έγινε σήμερα γνωστό από μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Η τουρκική μη κυβερνητική οργάνωση IHH ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι η 7χρονη Μπάνα αλ Άμπεντ, «απομακρύνθηκε σήμερα το πρωί από το Χαλέπι μαζί με την οικογένειά της», ενώ δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται το κοριτσάκι, που φορά μαντίλα στο κεφάλι του, με έναν από τους εργαζόμενούς της.

«Βρισκόταν μεταξύ των ανθρώπων της πρώτης ομάδας που απομακρύνθηκε σήμερα το πρωί και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην περιοχή Ρασίντιν» στην επαρχία του Χαλεπιού, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου του IHH.

Από την πλευρά του ο Άχμαντ Ταρακτζί, επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Syrian American Medical Society (SAMS), γνωστοποίησε στο Twitter, αναρτώντας και τη σχετική φωτογραφία, ότι το παιδί αποχώρησε από την πόλη και έφθασε «μαζί με πολλά άλλα παιδιά» στην επαρχία του Χαλεπιού.

Από τον Σεπτέμβριο η Μπάνα αλ Άμπεντ (@AlabedBana) έστελνε μηνύματα στο Twitter μαζί με τη μητέρα της όπου περιέγραφε τη ζωή στο Χαλέπι που βρισκόταν υπό πολιορκία και στο στόχαστρο σφοδρών βομβαρδισμών από την πολεμική αεροπορία της Συρίας με τη συνδρομή της Ρωσίας. Τον λογαριασμό της τον ακολουθούσαν τουλάχιστον 323.000 άνθρωποι.

Σε ένα από τα τελευταία της tweet, την Κυριακή, εκλιπαρούσε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να διασφαλίσουν ότι η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε θα εφαρμοστεί προκειμένου οι κάτοικοι των ανταρτοκρατούμενων συνοικιών να μπορέσουν να αποχωρήσουν.

«Είμαστε τόσο κουρασμένοι» έγραψε η Μπάνα.

Ο Τσαβούσογλου της απάντησε στο Twitter, διαβεβαιώνοντας ότι «οι δυσκολίες στο πεδίο δεν θα μας αποθαρρύνουν».

«Να είσαι σίγουρη ότι κάνουμε τα πάντα για να σε βγάλουμε, εσένα και χιλιάδες άλλους, (και να μεταφερθείτε) προς μια ασφαλή περιοχή».

Δείτε τις φωτο:

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, πηγή φωτο: HUMANITARIAN RELIEF FOUNDATION, Twitter

Διαβάστε επίσης: 

57 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν σε όλο τον κόσμο το 2016 – Οι 19 στη Συρία

The Atlantic: Ο Ελληνοαμερικανός ηγέτης του ISIS

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ