Καναδάς: Πέθανε και δεύτερος πυροσβέστης μέσα σε λίγα 24ώρα

Δεύτερος πυροσβέστης έχασε τη ζωή του στον Καναδά, μετά τον τραυματισμό του σε επιχείρηση για την κατάσβεση γιγαντιαίων πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα της βόρειας Αμερικής, δυο ημέρες μετά τον θάνατο μιας πρώτης πυροσβέστριας, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες Κυριακή.

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο πυροσβέστη, που υπέκυψε στον τραυματισμό του στη μάχη εναντίον πυρκαγιάς στην περιφέρεια Φορτ Λίαρντ το απόγευμα του Σαββάτου», ανέφερε η Τζέσικα Ντέιβι-Κουάντικ των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας της βορειοδυτικής περιοχής του Καναδά.

Ο θάνατός του καταγράφτηκε στο νότιο τμήμα της περιοχής αυτής, κοντά στην επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας, όπου νεαρή πυροσβέστρια, μόλις 19 ετών, έχασε τη ζωή της την Πέμπτη όταν έπεσε κατά τη διάρκεια επέμβασης.

«Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ την υπηρεσία και τις θυσίες» των πυροσβεστών, τόνισε μέσω Twitter o Μπιλ Μπλερ, υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Τα εδάφη του βορειοδυτικού Καναδά αντιμετωπίζουν φέτος ξηρασία και αλλεπάλληλα ρεκόρ θερμοκρασίας έχουν σπάσει τις τελευταίες ημέρες.

Αυτή τη στιγμή μαίνονται 89 πυρκαγιές στη συγκεκριμένη περιοχή, οι 12 από τις οποίες χαρακτηρίζονται εκτός ελέγχου. Πάνω από 8.090.000 στρέμματα γης έχουν πλέον απανθρακωθεί μόνο σε αυτή τη ζώνη.

Αντιμέτωπος με χρονιά πυρκαγιών-ρεκόρ, ιδίως γιγαντιαίων μετώπων, ο Καναδάς είναι αναγκασμένος να αφήνει πολλές να καίνε.

Συνολικά έχουν απανθρακωθεί μέχρι στιγμής φέτος 100 εκατομμύρια στρέμματα, έκταση άνευ προηγουμένου, ίση με αυτή ολόκληρης της Πορτογαλίας.

Καίγονται κυρίως δασικές εκτάσεις στον βορρά, μακριά από κατοικημένες ζώνες, χωρίς να καταγράφονται μεγάλες υλικές ζημιές ή ανθρώπινες απώλειες — αλλά με σοβαρές συνέπειες για το περιβάλλον.

Ο Καναδάς, ο οποίος λόγω της γεωγραφικής θέσης του βιώνει αύξηση της θερμοκρασίας ταχύτερα από τον υπόλοιπο πλανήτη, πλήττεται τα τελευταία χρόνια από ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα, την ένταση και τη συχνότητα των οποίων επαυξάνει η κλιματική αλλαγή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ