Καναδάς – 4 οι νεκροί από την φονική επίθεση

Η ομοσπονδιακή αστυνομία του Καναδά αναθεώρησε προς τα κάτω τον απολογισμό των θυμάτων της επίθεσης ενός νεαρού ενόπλου την Παρασκευή σε λύκειο στο χωριό Λα Λο, στη βορειοδυτική επαρχία Σασκάτσουαν του Καναδά, κάνοντας λόγο για τέσσερις νεκρούς και αρκετούς τραυματίες, ενώ επισήμανε ότι οι έρευνες της συνεχίζονται σε δύο τοποθεσίες.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό είχε κάνει λόγο, από το Νταβός της Ελβετίας όπου συμμετέχει στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, για πέντε νεκρούς στην επίθεση. Ωστόσο η Μορίν Λέβι, ανώτατη αξιωματικός της καναδικής αστυνομίας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως σύμφωνα με τις νεότερες διαθέσιμες πληροφορίες, οι νεκροί είναι τέσσερις.

«Σε μια τραγωδία όπως αυτή, υπάρχουν πολλές πληροφορίες που διαβιβάζονται ταχύτατα και αρχικά, είχαμε επιβεβαιώσει ότι υπήρχαν πέντε νεκροί, αλλά πλέον μιλάμε για τέσσερις θανάτους», εξήγησε η Λέβι.

Κατά την ίδια, «ένας αριθμός» τραυματιών μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Σασκατούν, σε απόσταση περίπου 600 χιλιομέτρων από το Λα Λος. «Ο αποκλεισμός ήρθε και τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς τοποθεσίες», διευκρίνισε η Λέβι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας νεαρός άνδρας έχει συλληφθεί και το όπλο του κατασχέθηκε. Η έρευνα για την επίθεση, για την οποία οι αρχές ειδοποιήθηκαν περί τις 13:00 (21:00 ώρα Ελλάδας), βρίσκεται ακόμη στα πρώτα της στάδια.

Η χθεσινή επίθεση είναι η χειρότερη σε εκπαιδευτικό ίδρυμα του Καναδά τα τελευταία 26 χρόνια.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ένοπλη επίθεση σε σχολείο του Καναδά – 2 νεκροί

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ