Καλεντερίδης στον Realfm 97,8: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υποχωρήσει η Τουρκία

“Στη συνάντηση Ερντογάν – Μπάιντεν εξ όσων γνωρίζω, το τουρκικό ΥΠΕΞ μαζί με τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες προετοιμάζουν έναν φάκελο για να επιδώσουν στον κ. Μπάιντεν και οπτικό υλικό. Αυτό εκτιμώ ότι αφορά κυρίως το ζήτημα των Κούρδων της Συρίας, γιατι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Τουρκία σε σχέση με τις ΗΠΑ δεν είναι ούτε οι S-400, ούτε οποιοδήποτε άλλο θέμα. Είναι αυτό, αυτό ζητούν από τις ΗΠΑ, να σταματήσουν να υποστηρίζουν το κόμμα και τον στρατό των Κούρδων της Συρίας” είπε ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας και αρθρογράφος, Σάββας Καλεντερίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Η Τουρκία για να πείσει τους Αμερικανούς έχει κάποια χαρτιά στα χέρια της, θεωρεί ότι έχει… Το πρώτο είναι το ζήτημα του αεροδρομίου της Καμπούλ, κάτι που “καίει” τους Αμερικανούς, γιατί αν δεν έχει ασφάλεια το αεροδρόμιο δεν θα έχει δυνατότητα η Αμερική να πηγαίνουν στο Αφγανιστάν και να μεταβαίνουν στην πρεσβεία τους” πρόσθεσε.

“Το δεύτερο χαρτί της Τουρκίας είναι το Ιντλιπ. Και αυτό θα προσπαθήσει να το πουλήσει ο Ερντογάν, όπως επίσης υπάρχει πιθανότητα να πουλήσει και την παρουσία του τουρκικού στρατού στη Λιβύη, παρουσιάζοντας την ως αντίβαρο στη ρωσική επιρροή στη χώρα αυτή. Αυτά είναι τα στοιχεία που θα προσπαθήσει να διαπραγματευτεί η Τουρκία με την άλλη πλευρά” ανέφερε.

“Όσον αφορά τις ΗΠΑ, θεωρώ ότι θα τεθεί το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου, όχι γενικά, ειδικά των παραβιάσων της Τουρκίας γιατί απειλεί τη σταθερότητα στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ και αναφέρομαι στο ενδεχόμενο μιας ελληνοτουρκικής σύγκρουσης. Θεωρώ σίγουρο ότι θα τεθεί το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων” σημείωσε.

“Όσοι πιστεύουν ότι θα αλλάξει ατζέντα η Τουρκία είτε πλανώνται είτε θέλουν να παραπλανήσουν εμάς τους Έλληνες πολίτες. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υποχωρήσει η Τουρκία στην Ελλάδα όταν δεν υποχωρεί απέναντι στις ΗΠΑ” υπογράμμισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχει υποστήριξη HTML5https://media.enikos.gr/data/podcasts/782395_eea542ec5c-94679a485ce7354d.mp3

Exit mobile version