Κακοκαιρία στις ΗΠΑ: Ομογενής ιερέας με μπουφάν της… ΑΕΚ μέσα στα χιόνια

Θαμμένο κάτω από το χιόνι είναι το Μπάφαλο λόγω της ακραίας κακοκαιρίας που πλήττει ολόκληρες Πολιτείες στις ΗΠΑ.

Το χαμηλό βαρομετρικό – «βόμβα» που χτύπησε τις ΗΠΑ – 5 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη φονική κακοκαιρία

Ομογενής ιερέας από το Μπάφαλο περιέγραψε τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουν οι κάτοικοι.

Όπως είπε στην ΕΡΤ1 ο π. Χρήστος Χρηστάκης, «ήταν μια τρομερή χιονοθύελλα που προκάλεσε τρομερό χάος σε όλη την περιοχή με πολύ χιόνι, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και όλη η περιοχή τώρα έχει θαφτεί στο χιόνι».

ΗΠΑ: Αναζητούν επιζώντες κάτω από το χιόνι – Λεηλασίες σε καταστήματα

Ο ίδιος τόνισε ότι άλλοι κάτοικοι αποκλείστηκαν στα σπίτια τους, παραμένοντας χωρίς ρεύμα και νερό ακόμη και σήμερα, ενώ άλλοι εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους.

«Δυστυχώς αυτοί που ήταν αποκλεισμένοι στους δρόμους και δεν πρόλαβαν να πάνε σπίτι ήταν σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Είχαμε και μερικούς θανάτους γιατί μερικοί, δυστυχώς, δεν πρόλαβαν (να φτάσουν στα σπίτια τους). Οπότε ήταν λίγο διαφορετικά τα Χριστούγεννα. Ήμασταν αποκλεισμένοι», ανέφερε συγκεκριμένα ομογενής ιερέας, που εμφανίστηκε στην κάμερα, φορώντας ένα μπουφάν της ΑΕΚ.

Μάλιστα, επεσήμανε πως η θερμοκρασία είχε πέσει έως και στους -20 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο πλέον αρχίζει να ανεβαίνει.

«Τώρα είναι -2 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία είχε φτάσει μέχρι τους -20 βαθμούς Κελσίου τις προηγούμενες μέρες… Το χιόνι που έπεσε ξαφνικά μας απέκλεισε. Είναι πρώτη φορά που συμβαίνει τόσο ακραίο το φαινόμενο αυτό» είπε ο κ. Χρηστάκης.

Όσον αφορά στην ελληνική κοινότητα του Μπάφαλο, γνωστοποίησε ότι όλα τα άτομα είναι καλά στην υγεία τους: «Έχουμε κάποιους ηλικιωμένους που είναι μόνοι στα σπίτια τους, αλλά τους κοιτάξαμε όλους. Όλοι είμαστε καλά», υποστήριξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ