Ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ το οικονομικό κόστος του σεισμού στην περιοχή Εμίλια Ρομάνια, μόνο για τον βιομηχανικό και αγροτικό τομέα, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς. Εκατοντάδες είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες κινδυνεύουν να μην ξανανοίξουν ποτέ, ενώ πάνω από 15.000 είναι οι εργάτες που θα τεθούν άμεσα, κατά πάσα πιθανότητα, σε ταμείο ανεργίας.
Η περιοχή παράγει, μεταξύ των άλλων, εξαρτήματα για νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές και το γνωστό τυρί παρμεζάνα, το ξύδι «μπαλσάμικο» και συμβάλλει σημαντικά στο ΑΕΠ της χώρας, με 16 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Εκτιμάται ότι οι δυο μεγάλες χθεσινές δονήσεις, προκάλεσαν τριπλάσιες ζημιές, από το χτύπημα του Εγκέλαδου στις 20 Μαΐου.
Τα κεφάλια παρμεζάνας που έσπασαν ή κινδυνεύουν να υποστούν αλλοιώσεις, ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, ενώ 500 εκατ. ευρώ είναι το συνολικό κόστος για τον γεωργικό και κτηνοτροφικό τομέα, τονίζει ο συνεταιρισμός παραγωγών «Κολντιρέττι». Όσον αφορά την παραγωγή ιατρικού και νοσοκομειακού υλικού, οι επιχειρήσεις που αναγκάστηκαν να διακόψουν μερικά ή ολικά τη λειτουργία τους, είναι 110, με τζίρο που αγγίζει τα 700 εκατ. ευρώ ετησίως.
Πρόκειται για το 70% της συνολικής ιταλικής παραγωγής στον συγκεκριμένο τομέα. Καιοι αυτοκινητοβιομηχανίες, από την Ducati μέχρι τη Μaserati, διέκοψαν, για προληπτικούς λόγους, την παραγωγή τους.
Όσον αφορά, τέλος, την πολιτιστική κληρονομιά, οι ζημιές, είναι πραγματικά ανυπολόγιστες. Οι επισκέψεις των ειδικών σε εκκλησίες, κάστρα και μέγαρα των ιστορικών κέντρων διακόπηκαν, διότι υπάρχει φόβος νέων σεισμικών δονήσεων. Ο χθεσινός σεισμός προκάλεσε μεγάλες ρωγμές και στον ιστορικό ναό του Αγίου Αντωνίου στην Πάδοβα, παρότι η πόλη βρίσκεται στην περιφέρεια Βένετο, βορειότερα της Εμίλια Ρομάνια. Πηγη: ΑΠΕ
Ιταλία: Το κόστος του σεισμού
σχολίασε κι εσύ
Ακολουθήστε το enikos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο enikos.gr
Ειδήσεις
Ροή Ειδήσεων
3 ώρες πριν
Τέμπη: Στις 23 Μαρτίου αρχίζει η δίκη για τη σιδηροδρομική τραγωδία – Η σύνθεση της έδρας
3 ώρες πριν
Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Παρατυπίες 1,86 εκατ. ευρώ σε επιδόματα του ΟΠΕΚΑ – Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν
41 λεπτά πριν
Σπίτι στην εντέλεια σε 15 λεπτά: Πώς να καθαρίσετε γρήγορα τον χώρο σας όταν έχετε απρόσμενες επισκέψεις
11 λεπτά πριν
Κατερίνα Καινούργιου: «Δεν νιώθω καθόλου ερωτική και θελκτική την περίοδο της εγκυμοσύνης»
20 λεπτά πριν
Χαμόγελα και δύναμη στα παιδιά για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου από το σωματείο «Ελπίδα»
27 λεπτά πριν
Πατήρ Αντώνιος: Κάποτε όλο αυτό θα αποδειχθεί ένα μεγάλο ψέμα – Θα πρέπει να παλέψω για να αποδείξω την αθωότητά μου
ENIKOS NETWORK
Νοσοκομείο «Μεταξά»: Πρώτη επιτυχής βιοψία παγκρέατος με ενδοσκοπικό υπέρηχο