Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο Βανουάτου

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών σημειώθηκε σήμερα ανοικτά του αρχιπελάγους του Βανουάτου, στον Ειρηνικό Ωκεανό, αλλά δεν υπήρξε κίνδυνος τσουνάμι, ούτε καταγράφηκαν ζημιές, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής.

Σύμφωνα με το USGS, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε βάθος 127 χλμ,, σε απόσταση 337 χλμ. από την πρωτεύουσα Πορτ Βίλα, διευκρίνισε το USGS.

«Στη βάση όλων των στοιχείων που διαθέτουμε, δεν αναμένεται τσουνάμι», ανέφερε από την πλευρά του το ειδικό κέντρο προειδοποίησης του Ειρηνικού.

«Ο σεισμός έγινε οπωσδήποτε αισθητός, αλλά οι πιθανότητες να έχει προκαλέσει ζημιές είναι μικρές», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο σεισμολόγος Νταν Τζάκσον.

Εξήγησε πως στην περιοχή του Βανουάτου έχουν σημειωθεί 27 σεισμικές δονήσεις άνω των 7 βαθμών τα 20 τελευταία χρόνια.

«Οι σεισμοί αυτού του τύπου είναι συχνοί εκεί. Η περιοχή γύρω από το Βανουάτου και τα νησιά Σολομώντα είναι η πιο σεισμογενής του πλανήτη», σύμφωνα με τον Τζάκσον.

Το αρχιπέλαγος των 80 νησιών, μία από τις πιο φτωχές χώρες στον κόσμο, βρίσκεται στη «δαχτυλίδι της φωτιάς» του Ειρηνικού, όπου η σύγκρουση των τεκτονικών πλακών προκαλεί συχνά σεισμούς και σημαντική ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Διαβάστε επίσης:

Κίνα – 50.000 άνθρωποι πήραν μέρος σε εντυπωσιακή επίδειξη – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ