Ισημερινός: Η στιγμή που γυναίκα «επιστρέφει» στη ζωή κατά τη διάρκεια της κηδείας της – ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονιστικές στιγμές έζησαν οι συγκεντρωμένοι σε κηδεία στον Ισημερινό, όταν καθώς περίμεναν να έρθει η ώρα της ταφής, άκουσαν χτύπους από το φέρετρο.

Ήταν στην διάρκεια της αγρύπνιας. Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι η νεκρή συγγενής τους χτυπούσε το φέρετρό της. Έσπευσαν να το ανοίξουν και είδαν ότι η ηλικίας 76 ετών Μπέλα Μοντόγια, την οποία ετοιμάζονταν να θάψουν είχε… ξαναζωντανέψει. Ένα βίντεο δείχνει ιατρικό προσωπικό να φροντίζει την Μοντόγια αφού οι αγαπημένοι της συνειδητοποίησαν ότι ήταν ακόμα ζωντανή. Φαίνεται καθαρά ότι η γυναίκα αναπνέει καθώς την βγάζουν από το φέρετρο και την τοποθετούν σε φορείο.

«Το αριστερό της χέρι χτυπούσε την πλευρά του φέρετρου και έτρεμε», είπε ο γιος της Μοντόγια, Γκίλμπερτ Μπαλμπεράν, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με το Jam Press. Ο Μπαλμπεράν ισχυρίζεται ότι η νεκρανάσταση πραγματοποιήθηκε μόλις τέσσερις ώρες αφότου η Μοντόγια είχε ανακηρυχθεί νεκρή, με τον πιο επίσημο τρόπο αφού ιατροδικαστής είχε υπογράψει το πιστοποιητικό θανάτου της. Ως αιτία του θανάτου στο πιστοποιητικό αναφερόταν η καρδιοαναπνευστική ανακοπή.

Σύμφωνα με τον Μπαλμπεράν, η μητέρα του υπέφερε από δυσκολίες καρδιοαναπνευστικής φύσης, γεγονός που την βύθιζε σε καταληψίες (μία κατάσταση που μοιάζει με ύπνωση και χαρακτηρίζεται από την ακαμψία του σώματος, τη μειωμένη ευαισθησία στον πόνο και τις πιο αργές σωματικές λειτουργίες, όπως η αναπνοή. Το αποτέλεσμα ήταν το προσωπικό του νοσοκομείου να πιστέψει ότι η γυναίκα είχε πεθάνει.

Η Μοντόγια νοσηλεύεται τώρα στο ίδιο νοσοκομείο που την είχε ανακηρύξει νεκρή και ο γιος της λέει ότι είναι σε σταθερή κατάσταση. «Η μητέρα μου παίρνει οξυγόνο. Η καρδιά της είναι σταθερή», δήλωσε. «Ο γιατρός της έσφιξε το χέρι και εκείνη αντέδρασε. Μου λένε ότι αυτό είναι καλό σημάδι γιατί σημαίνει ότι αντιδρά σιγά σιγά».
«Τώρα, ζητώ μόνο να βελτιωθεί η υγεία της μητέρας μου», πρόσθεσε. «Την θέλω ζωντανή και δίπλα μου». Ενώ ο Μπαλμπεράν περιέγραψε το γεγονός ως «θαύμα από τον Θεό», λέει ότι «καταλαβαίνει αυτό που συνέβη.»

Το Υπουργείο Υγείας του Ισημερινού έχει αναθέσει μια τεχνική ομάδα για να διερευνήσει γιατί το πιστοποιητικό θανάτου της Μοντόγια είχε τοποθετηθεί σε φάκελο τον οποίον κάποιοι σφράγισαν με καουτσούκ.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ένα άτομο ζωντανεύει, στην διάρκεια της κηδείας του. Μόλις πέρυσι, οι συγγενείς ενός 3χρονου κοριτσιού από το Μεξικό έμειναν έκπληκτοι όταν παρατήρησαν το γυάλινο παράθυρο στο φέρετρο της μικρής τους κόρης να θολώνει στη διάρκεια της κηδείας.

Οι παρευρισκόμενοι στη συνέχεια έλεγξαν για σφυγμό και διαπίστωσαν ότι η νεαρή ήταν ακόμα ζωντανή. Κάλεσαν ασθενοφόρο και το κορίτσι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου όμως αργότερα πέθανε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ