Ιράν- Έφυγε από τις διαπραγματεύσεις ο Λοράν Φαμπιούς

Αποχώρησε από τις συζητήσεις που διεξάγονται μεταξύ του Ιράν και της Ομάδας 5+1 σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, δήλωσε αξιωματούχος της γαλλικής αντιπροσωπείας, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Φαμπιούς θα επιστρέψει στις συνομιλίες μόλις κριθεί ότι κάτι τέτοιο θα ήταν προς όφελος των διαπραγματεύσεων. «Ο Λοράν Φαμπιούς επιστρέφει στο Παρίσι ώστε να πάρει μέρος σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Θα επανέλθει μόλις κριθεί ότι κάτι τέτοιο θα ήταν επωφελές», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, εξέφρασε την ελπίδα του ότι η Τεχεράνη και οι έξι παγκόσμιες δυνάμεις θα ξεκινήσουν τη σύνταξη μιας προκαταρκτικής πολιτικής συμφωνίας, καθώς έληξε την Τρίτη το χρονικό περιθώριο που είχαν θέσει οι δύο πλευρές προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, λέει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Είχαμε ικανοποιητικές συζητήσεις με την άλλη πλευρά… Ελπίζουμε να ξεκινήσει η σύνταξη του κειμένου την Τετάρτη», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ζαρίφ. Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρμεντ αναφέρεται ότι παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί εξακολουθούν να υφίστανται δύσκολα ερωτήματα.

«Έχουμε σημειώσει αρκετή πρόοδο τις τελευταίες ημέρες και αξίζει να παραμείνουμε μέχρι την Τετάρτη», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαρί Χαρφ. «Συνεχίζουν να υπάρχουν δύσκολα ζητήματα», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Συμφώνησαν ότι διαφωνούν για το πυρηνικό πρόγραμμα

Καυγάδες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ