ΗΠΑ: Θρίλερ με την έφηβη που χάθηκε το 2019 και βρέθηκε το 2023 – Ο καβγάς με άγνωστο άνδρα μια μέρα πριν εμφανιστεί

Νέες πληροφορίες αποκαλύπτονται για την Αλίσια Ναβάρο, την έφηβη που βρέθηκε στη Μοντάνα 4 χρόνια μετά την εξαφάνισή της από την Αριζόνα των ΗΠΑ. Η 18χρονη που εξαφανίστηκε το 2019 φέρεται να τσακώθηκε με τον άνδρα με τον οποίο ζούσε και να απείλησε ότι θα «επιστρέψει πίσω»,  μόλις μία ημέρα πριν εμφανιστεί σε αστυνομικό τμήμα.

Γείτονες είπαν στην New York Post ότι άκουσαν την Αλίσια Ναβάρο το Σάββατο να φωνάζει σε έναν άγνωστο άνδρα μέσα στην πολυκατοικία όπου διέμεναν στη Χάβρη, μια πόλη περίπου 40 μίλια από τα καναδικά σύνορα.

«Ήμουν εδώ τις προάλλες και τους άκουσα να φωνάζουν. Είπε, “Θα επιστρέψω”. Αλλά αυτό είναι το μόνο που άκουσα», είπε ο γείτονας Γκάρετ Σμιθ, 22 ετών, στην The Post. «Ήταν μια μέρα πριν εμφανιστεί».

Η Ναβάρο μετέβη σε ένα τοπικό αστυνομικό τμήμα την επόμενη μέρα για να ζητήσει να αφαιρεθεί το όνομά της από τη λίστα των αγνοουμένων, ώστε να πάρει άδεια οδήγησης και να αρχίσει να ζει μια «κανονική ζωή», σύμφωνα με τις αρχές. Θεωρούνταν εξαφανισμένη από τότε που η αστυνομία ανέφερε ότι «έφυγε εσκεμμένα το σπίτι της» στο σπίτι της στο Glendale της Αριζόνα το 2019.

Δεν είναι σαφές πόσο καιρό η Ναβάρο έμενε στο διαμέρισμα στη Χάβρη, αλλά ο γείτονάς της είπε ότι η κοπέλα και ένας άνδρας γύρω στα 20, ήταν ένοικοι από τότε που μετακόμισε εκείνος στην περιοχή πριν από περίπου έναν χρόνο.

Ο Σμιθ σημείωσε επίσης ότι μίλησε στημ Ναβάρο για πρώτη φορά όταν ισχυρίστηκε ότι «έψαχνε τον θείο της» κοντά σε ένα ταχυδρομείο – λίγες μόνο μέρες πριν πάει στο αστυνομικό τμήμα.

«Ζητούσε οδηγίες. Έμοιαζε φοβισμένη», είπε, προσθέτοντας ότι ήταν ξεκάθαρο πως δεν γνώριζε τους δρόμους στην περιοχή. «Είπε ότι περπατούσε με τον θείο της και χάθηκε και ψάχνει την 6η οδό», είπε ο Σμιθ. «Αργότερα έμαθα ότι αναφερόταν σε αυτόν τον άνδρα, όταν έλεγε “θείος”».

Η φίλη του Σμιθ, Μέγκαν Αλεξάντερ, 23 ετών, είπε ότι είδαν την Ναβάρο να πηγαίνει σε ένα «τυχαίο σπίτι» και κατάλαβαν ότι είχε βρει κάποιον που θα μπορούσε να την βοηθήσει. Η Ναβάρο αποκάλεσε τον Σμιθ «κύριο», κάτι που ο 22χρονος άνδρας βρήκε περίεργο επειδή παρατήρησε ότι δεν ήταν πολύ νεότερη.

Είπε ότι η έφηβη φαινόταν φοβισμένη και είχε μια φωνή σαν «γρατζουνισμένη», ενώ εντύπωση του έκαναν τα δόντια της.  «Τα σιδεράκια της φαίνονταν πολύ άσχημα. Φορούσε σιδεράκια όταν χάθηκε στην Αριζόνα το 2019. Φαινόταν σαν να είχε ακόμα τα ίδια», είπε ο Σμιθ. Αν και ήταν η πρώτη φορά που της μιλούσε, εκτιμά ότι την είχε δει περίπου 30 φορές ενώ ζούσε στο διαμέρισμα.

«Έβλεπα και τους δύο να βγαίνουν έξω», είπε. Αρκετά συχνά. Νομίζω ότι τους είδα να κρατιούνται χέρι-χέρι μια φορά όταν έφευγαν».

«Ήταν πολύ ντροπαλοί, κλειστοί άνθρωποι».  Ο Σμιθ είχε μιλήσει με τον άντρα που ζούσε με την Ναβάρο λίγο μετά τη μετακόμισή του πέρυσι, αλλά ο άγνωστος άνδρας άρχισε να αποφεύγει τον Σμιθ αφού ανακάλυψε ότι είχε καταγωγή από μια πόλη πολύ κοντά στο σημείο απ’ όπου η Ναβάρο είχε εξαφανιστεί.

«Όταν μετακόμισα για πρώτη φορά, ήρθε κοντά μου και με ρώτησε γιατί μετακόμισα στη Χάβρη. Του είπα [είμαι από το] Φοίνιξ της Αριζόνα και μετά από αυτό σιώπησε και έφυγε. Ήθελε να τελειώσει τη συζήτηση», θυμάται ο Σμιθ.

Ο Σμιθ πιστεύει ότι η Ναβάρο εξακολουθεί να ζει εκεί. Μια γυναίκα που μένει απέναντι ανέφερε ότι έδωσε κατάθεση στις αρχές την Πέμπτη.

«Στο τέλος, με ρώτησαν αν έχω δει ένα κορίτσι περίπου 18 ετών με σκούρα, μακριά μαλλιά», είπε η γυναίκα, η οποία αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομά της. Είπε ότι οι αρχές έδωσαν μια σύντομη περιγραφή του άνδρα, αλλά θυμήθηκε ότι τον περιέγραφαν ως «βαρύ»

Το ζευγάρι τον περιέγραψε με τον ίδιο τρόπο και είπε ότι είναι γύρω στα 20.

Η αστυνομία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ένας άνδρας συνελήφθη και ανακρίθηκε σε σχέση με την εξαφάνιση της Ναβάρο, παρότι δεν είναι σαφές εάν ήταν το ίδιο άτομο με το οποίο έμενε στο διαμέρισμα της Χάβρης.

Η Ναβάρο εξακολουθεί να θεωρείται θύμα, ανέφερε η αστυνομία, ενώ οι ιδιωτικοί ερευνητές που έχει ορίσει η οικογένειά της είπαν στην The Post την Πέμπτη ότι η Ναβάρο είχε «μιλήσει για λίγο» στη μητέρα της, αλλά οι προθέσεις της σχετικά με το αν σχεδίαζε να επιστρέψει στο σπίτι ήταν ασαφείς.

Η Ναβάρο είπε στην αστυνομία ότι δεν την κρατούσε κάποιος παρά τη θέλησή της και ότι μπορούσε να πηγαινοέρχεται ελεύθερα, ενώ υποστήριξε ότι δεν είχε τραυματιστεί.

Οι ερευνητές προσπαθούν τώρα να προσδιορίσουν τι συνέβη στη Ναβάρο μετά την εξαφάνισή της και πώς κατέληξε στην Χάβρη της Μοντάνα, πάνω από 1.300 μίλια (2.090 χιλιόμετρα) από το σπίτι της.

Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να έχουν οδηγήσει στην εξαφάνιση της Ναβάρο, συμπεριλαμβανομένης της απαγωγής.

Σε ένα συγκινητικό βίντεο που δημοσιεύτηκε, η μητέρα είπε στους χιλιάδες οπαδούς της: “Για όλους όσοι έχουν αγνοούμενους αγαπημένους, θέλω να χρησιμοποιήσετε αυτή την υπόθεση ως παράδειγμα. Θαύματα γίνονται. Ποτέ μη χάνετε την ελπίδα και πάντα να αγωνίζεστε“.

Πότε εξαφανίστηκε η Αλίσια Ναβάρο;
Το 2019, η κοπέλα έφυγε από το σπίτι της οικογένειάς της στο Glendale, στην Αριζόνα, μέσα στη νύχτα, λίγες μέρες πριν από τα 15α γενέθλιά της. Οι γονείς της βρήκαν ένα χειρόγραφο σημείωμα που έλεγε: «Έφυγα τρέχοντας. Θα επιστρέψω. Ορκίζομαι. Συγγνώμη».Πού βρέθηκε;Η Ναβάρο μπήκε σε ένα αστυνομικό τμήμα σε μια μικρή πόλη της Μοντάνα περίπου 40 μίλια από τα σύνορα με τον Καναδά και δήλωσε πως είναι το εξαφανισμένο κορίτσι από την Αριζόνα.Αντιμετωπίζει κατηγορίες;Οι αρχές στη γενέτειρα της Ναβάρο, το Γκλεντέιλ, στην Αριζόνα, δήλωσαν ότι δεν αντιμετωπίζει  κατηγορίες και ή άλλο νομικό πρόβλημα.

Γιατί έφυγε από το σπίτι της;

Η μητέρα της Αλίσια, Jessica Nuñez, είχε προηγουμένως εκφράσει ανησυχίες ότι η Ναβάρο, που είχε διαγνωστεί με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας, μπορεί να παρασύρθηκε από κάποιον που γνώρισε στο διαδίκτυο.

Πιστεύοντας ότι θα κρατήσει την υπόσχεσή της, η Τζέσικα Νούνεζ δεν σταμάτησε ποτέ να ψάχνει για την κόρη της. Η ίδια πλήρωσε για μια διαφημιστική πινακίδα στο Μεξικό που έδειχνε τη φωτογραφία της κόρης της για ένα χρόνο. Αγόρασε 10 ακόμη διαφημίσεις στο Λας Βέγκας. Μίλησε σε εκδηλώσεις και έδωσε συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση. Άφησε φυλλάδια σε όλη την πόλη της, σε κομμωτήρια, στάσεις φορτηγών, πάρκα.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ