ΗΠΑ: Ο τυφώνας Μάθιου «παρασύρει» και τα χρηματιστήρια εμπορευμάτων

Καθώς συνεχίζει την επέλασή του, ο τυφώνας Μάθιου «χτυπά» και τα χρηματιστήρια εμπορευμάτων, αφού ανάγκασε εργοστάσια ραφιναρίσματος ζαχαροκάλαμου και παραγωγής χυμού πορτοκαλιών στις νοτιοανατολικές περιοχές των ΗΠΑ να κλείσουν.

Η προβλεπόμενη πορεία του τυφώνα απειλεί περίπου 2 εκατομμύρια τόνους ζάχαρης και πορτοκαλόδεντρα που αντιπροσωπεύουν πάνω από 90 εκατομμύρια κιβώτια εσπεριδοειδών στη Φλόριντα, βασικό παραγωγό των προϊόντων αυτών στις ΗΠΑ.

Επίσης, περίπου 2 εκατομμύρια στρέμματα βαμβακιού κινδυνεύουν από καταρρακτώδεις βροχές που αναμένεται να φέρει ο τυφώνας στις πολιτείες της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνας, όπου οι γεωργοί αγωνίζονταν να σώσουν τις καλλιέργειές τους από τις βροχές ακόμα και πριν την εμφάνιση του Μάθιου.

Ο τυφώνας αναμένεται να φτάσει στην Φλόριντα ή τις ανατολικές ακτές το βράδυ της Παρασκευής, τοπική ώρα (ξημερώματα Σαββάτου, ώρα Ελλάδας), προτού συνεχίσει την πορεία του προς τα βόρεια.

Τμήματα της Φλόριδας, της Γεωργίας, της Νότιας και της Βόρειας Καρολίνας βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς ο Μάθιου αναβαθμίστηκε σε τροπικό κυκλώνα κατηγορίας 4 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον.

 

Διαβάστε επίσης:

 

 Στους 261 οι νεκροί απο τον τυφώνα Μάθιου στην Καραϊβική

Ο Έλληνας δισεκατομμυριούχος που «ανασταίνει» επιχειρήσεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ