ΗΠΑ: Μήνυση κατά του TikTok υπέβαλε η οικογένεια μίας 10χρονης – Πέθανε κατά το “Blackout Challenge”

Η οικογένεια του 10χρονου κοριτσιού στις ΗΠΑ, που έχασε τη ζωή του εξαιτίας του “Blackout Challenge”, το οποίο είδε στο TikTok, καταθέτουν μήνυση κατά της πλατφόρμας για αμέλεια και για “ελαττωματικό σχεδιασμό”. Η Nylah Anderson από την Φιλαδέλφεια εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της, μέσα στη ντουλάπα στην κρεβατοκάμαρα της μητέρας της, στις 7 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους. Νοσηλεύτηκε επί πέντε ημέρες σε παιδιατρική κλινική, ωστόσο, δεν τα κατάφερε και εξέπνευσε στις 12 Δεκεμβρίου.  

Σύμφωνα με δημοσίευμα της dailymail.co.uk, το κοριτσάκι είχε δει το άρρωστο αυτό “παιχνίδι” με τη μητέρα της να υπογραμμίζει ότι η εταιρεία είναι υπεύθυνη για τον θάνατο της κόρης της, επειδή το περιεχόμενο “στρώθηκε μπροστά της”.

 usa-tiktok.

“Δεν μπορώ να σταματήσω να επαναλαμβάνω αυτή την ημέρα στο μυαλό μου”, είπε η Tawainna σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη. “Ο άθραυστος δεσμός στην οικογένειά μας είναι τώρα σπασμένος και άκυρος”, συμπλήρωσε.

Η Nylah ήταν ένα “δραστήριο, χαρούμενο, υγιές και απίστευτα έξυπνο παιδί” που μιλούσε τρεις γλώσσες, σύμφωνα με τη μήνυση. Κρεμάστηκε από ένα λουρί τσάντας, αφού είδε βίντεο σχετικά με το “Blackout Challenge” στη σελίδα “For You” της εφαρμογής, επισημαίνεται στη μήνυση που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Πενσυλβάνια, την Πέμπτη.

Από την πλευρά του, το TikTok είχε προβεί σε μία δήλωση πριν κατατεθεί η εν λόγω μήνυση.

Σε αυτή ανέφερε ότι “αυτή η ανησυχητική ‘πρόκληση’, για την οποία οι άνθρωποι φαίνεται να μαθαίνουν από άλλες πηγές εκτός του TikTok, προϋπήρχε εδώ και πολύ καιρό της πλατφόρμας μας και δεν ήταν ποτέ τάση του TikTok”. “Παραμένουμε σε επαγρύπνηση στη δέσμευσή μας για την ασφάλεια των χρηστών και θα καταργήσουμε αμέσως το σχετικό περιεχόμενο εάν βρεθεί”, πρόσθεσε.

Ωστόσο, η μητέρα της Nylah αναφέρει ότι η εταιρεία σχεδιάζει σκόπιμα την εφαρμογή της, ώστε να κρατά την προσοχή των νεαρών χρηστών της με οποιοδήποτε κόστος.

Ο “αλγόριθμος καθόρισε ότι η θανατηφόρα πρόκληση συσκότισης ήταν καλά προσαρμοσμένη και πιθανόν να προσέλκυσε το ενδιαφέρον της 10χρονης Nylah Anderson, η οποία πέθανε ως αποτέλεσμα”, επισημαίνεται στη μήνυση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ