Πεντάγωνο: Η Μόσχα θα χρησιμοποιήσει πρόσχημα για να εισβάλει στην Ουκρανία

Αποδείξεις υποστηρίζει ότι έχει το Πεντάγωνο πως η Μόσχα σκοπεύει να βιντεοσκοπήσει μια ψεύτικη επίθεση της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας, προκειμένου να χρησιμοποιήσει το υλικό αυτό ως πρόσχημα για να εισβάλει στη γειτονική της χώρα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

«Πιστεύουμε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να γυρίσει ένα πολύ βίαιο προπαγανδιστικό βίντεο, που θα έδειχνε πτώματα και ηθοποιούς να παίζουν τον ρόλο των πενθούντων, καθώς και εικόνες από χώρους που καταστράφηκαν από ουκρανικά και δυτικά στρατιωτικά μέσα», είπε ο Κίρμπι κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας ήταν η πρώτη που αντέδρασε, σχολιάζοντας ότι οι πληροφορίες των ΗΠΑ περί του ρωσικού σχεδίου κατασκευής ενός προσχήματος για να εισβάλει η Ρωσία στην Ουκρανία είναι μια σοκαριστική απόδειξη για την επιθετικότητα της Μόσχας.

«Πρόκειται για σαφή και σοκαριστική απόδειξη της απρόκλητης επιθετικότητας της Ρωσίας και της υπόγειας δραστηριότητάς της για την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας. Αυτή η επιθετική πρόθεση απέναντι σε ένα κυρίαρχο, δημοκρατικό κράτος είναι απολύτως απαράδεκτη και την καταδικάζουμε με τον εντονότερο τρόπο», ανέφερε στο Twitter η επικεφαλής του Φόρεϊν Όφις.

“Οι ΗΠΑ έχουν μυστικές πληροφορίες ότι η Ρωσία έχει σχέδιο εφεύρεσης προσχήματος για επίθεση στην Ουκρανία”

Κορυφαίες αμερικανικές εφημερίδες, επικαλούμενες άτομα που γνωρίζουν το θέμα, υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ έχουν μυστικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία έχει σχέδιο εφεύρεσης προσχήματος για εισβολή στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα New York Times γράφει ότι το σχέδιο της Ρωσίας περιλαμβάνει τη χρησιμοποίηση ενός ψεύτικου βίντεο, το οποίο παρουσιάζει μια σκηνοθετημένη κατασκευασμένη επίθεση, που πραγματοποιείται από τον ουκρανικό στρατό είτε στο ρωσικό έδαφος είτε εναντίον ρωσόφωνων κατοίκων στην ανατολική Ουκρανία.

Η Washington Post, από την πλευρά της, γράφει ότι οι λεπτομέρειες του σχεδίου έχουν αποχαρακτηριστεί από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και αναμενόταν να αποκαλυφθούν σήμερα Πέμπτη.

Η Ρωσία έχει αρνηθεί τα σχέδια εισβολής, αλλά έχει συγκεντρώσει χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορά της με την Ουκρανία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ