ΗΠΑ: Εντολή Κέρι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ να συνεργαστεί με την κυβέρνηση Τραμπ

Εντολή στο προσωπικό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να συνεργαστεί πλήρως με την κυβέρνηση του νεοεκλεγέντος προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Η εντολή αυτή κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τη στάση τόσο του Μπαράκ Ομπάμα, όσο και στελεχών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που είχαν δυσκολευτεί να αποδεχθούν τον Τραμπ, και υποσχέθηκαν ότι θα ξεπεράσουν τις άσχημες στιγμές μιας προεκλογικής εκστρατείας γεμάτης θυμού για να βρουν κοινό έδαφος συνεννόησης.

Ο Κέρι είπε ότι το προσωπικό του υπουργείου Εξωτερικών θα πρέπει να μην χάσει την εστίαση στα σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ.

“Ένα από τα όμορφα στοιχεία της δημοκρατίας – και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γι’ αυτήν στις Ηνωμένες Πολιτείες – είναι ότι έχουμε αυτή την απίστευτα ειρηνική μεταβίβαση ηγεσίας”, είπε ο Κέρι σε δημοσιογράφους στο Κράιστ-Τσέρτς της Νέας Ζηλανδίας.

“Θα κάνουμε τα πάντα που είναι στο χέρι μας για να συνεργαστούμε με την νέα κυβέρνηση όσο πιο πλήρως και ανοικτά γίνεται και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, ώστε η μεταβίβαση της εξουσίας να είναι όσο ομαλή γίνεται, χωρίς να χάνουμε ούτε στιγμή τα σημαντικά θέματα μπροστά στα μάτια μας”, είπε χαρακτηριστικά ο πυουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο Κέρι βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία ως ενδιάμεσο σταθμό πριν την Ανταρκτική. Τον περασμένο μήνα, 24 χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, συμφώνησαν να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο του κόσμου στον Ανταρκτικό Ωκεανό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Όταν ο Τραμπ κούρεψε τον ιδιοκτήτη του WWE μεσα στο ρινγκ – ΒΙΝΤΕΟ

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα Ερντογάν στον Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ολάντ θέλει «το ταχύτερο δυνατόν» συνάντηση με τον Τραμπ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ