ΗΠΑ: 17χρονη στα σαγόνια του καρχαρία – Έχασε το δεξί πόδι της

Σχεδόν έναν χρόνο πριν σε ηλικία μόλις 17 ετών η Άντισον Μπεθέα κολυμπούσε σε παραλία της Φλόριντα των ΗΠΑ όταν δέχθηκε την άγρια επίθεση ενός καρχαρία και έχασε το δεξί πόδι της.

ΗΠΑ: Ψάρεψαν αλιγάτορα προϊστορικών διαστάσεων στον Μισισιπή

Εκείνη την ημέρα κολυμπούσε κοντά στην ακτή όταν αισθάνθηκε κάτι να την τραβάει στον βυθό. Τότε νόμιζε ότι της έκανε κάποια πλάκα ο αδερφός της. Δευτερόλεπτα μετά είδε τα ίχνη του αίματος από το κομμάτι που έκοψε από το πόδι της ο καρχαρίας. Εκείνη την στιγμή από το σοκ της κόπηκε η φωνή και δεν μπορούσε να καλέσει σε βοήθεια.

«Να προσπαθείς να φωνάξεις και να μην βγαίνει τίποτα. Αυτό αισθάνθηκα. Οπότε άρχισα να χτυπιέμαι όσο πιο δυνατά μπορούσα για να ακούσει κάποιος και να μην πεθάνω στο νερό», είπε στην εφημερίδα Guardian Άντισον Μπεθέα.

Βίντεο: Δύτης έσωσε καρχαρία

Έναν χρόνο μετά η μνήμη της επίθεσης παραμένει ζωντανή στο μυαλό της. «Θυμάμαι να αισθάνομαι τα πάντα», ανέφερε η 18χρονη. Όπως εξήγησε δεν είδε καθόλου τον καρχαρία μέσα στο νερό αλλά θυμάται το σκληρό δέρμα του, τα δόντια του που ήταν σαν ξυράφια και τα γλοιώδη μάτια του. «Τα μάτια του ήταν στο μέγεθος μίας μπάλας του μπέιζμπολ, πολύ μεγάλα, πολύ γλοιώδη, πολύ αηδιαστικά. Θυμάμαι ακόμη και εκείνη την στιγμή ότι αηδίασα», είπε η 18χρονη, που χτύπησε τον καρχαρία στα μάτια για να μπορέσει να ξεφύγει.

Μάλιστα ανέφερε ότι το μέγεθος του ήταν πολύ μεγάλο καθώς δεν θα μπορούσε να τον καλύψει με το χέρι της. Ο αδερφός της προσπαθούσε να την βοηθήσει να γλιτώσει από τα σαγόνια του κήτους το οποίο συνέχιζε την επίθεση. Τότε εκείνη άρχισε να μάχεται, θυμήθηκε μία συμβουλή που είχε δει σε ντοκιμαντέρ και χτύπησε τον καρχαρία στην μύτη. Ο καρχαρίας την άφηνε για λίγα δευτερόλεπτα και μετά συνέχιζε την επίθεση.

Επίθεση καρχαρία σε 50χρονη στην Νέα Υόρκη- Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Η επίθεση κράτησε περίπου 20 δευτερόλεπτα αλλά αυτά ήταν αρκετά για να χάσει το πόδι της. Ανέβηκε στην βάρκα ενός περαστικού και την μετέφεραν στο νοσοκομείο. Οι γιατροί χρειάστηκε να ακρωτηριάσουν ό,τι είχε απομείνει από το πόδι της. «Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσεις είναι ότι μόλις μπεις στον ωκεανό αυτή δεν είναι η περιοχή σου. Ο καρχαρίας ακολουθούσε τα ένστικτα του. Ναι είναι άσχημο που διάλεξε εμένα για να δαγκώσει αλλά αυτά συμβαίνουν», είπε η 18χρονη.

Ωστόσο διαφωνεί με όσους ειδικούς επιμένουν ότι οι καρχαρίες δεν τρέφονται με ανθρώπους και γι’ αυτό οι επιθέσεις είναι τυχαίες. «Αυτό ακούς σε όλη την ζωή σου και μετά σου επιτίθεται ένας», ανέφερε η Άντισον Μπεθέα.

Τώρα επέστρεψε στην παραλία που δέχθηκε επίθεση και δήλωσε ότι δεν θα σταματήσει να κολυμπάει, να κάνει σερφ και πράγματα που αγαπάει. Μετά την αποφοίτηση της από το λύκειο συνεχίζει κανονικά την ζωή της και τον Δεκέμβριο περιμένει το πρώτο παιδί της.



Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ