ΗΠΑ: Ψάρεψαν αλιγάτορα προϊστορικών διαστάσεων στον Μισισιπή

Τέσσερις κυνηγοί στις ΗΠΑ, ψάρεψαν το Σαββατοκύριακο τον μεγαλύτερο αλιγάτορα στην ιστορία του Μισισιπή, ένα θηρίο που ζύγιζε 364 κιλά, είχε μήκος πάνω από 4 μέτρα και αμέσως στο Διαδίκτυο τον ονόμασαν εφιάλτη.

Το θηρίο με την προϊστορική εμφάνιση βγήκε το Σάββατο στον ποταμό Yazoo τη δεύτερη ημέρα της κυνηγετικής περιόδου για αλιγάτορες στο Μισισιπή, σύμφωνα με την Red Antler Processing στο Facebook. Ο Ντον Γουντς, ένας από τους τέσσερις άνδρες που σκότωσαν τον αλιγάτορα-τέρας, δήλωσε στην εφημερίδα Clarion Ledger ότι αυτός και οι σύντροφοί του – όλοι έμπειροι κυνηγοί κροκοδείλων- εντόπισαν το γιγαντιαίο ερπετό στο ποτάμι λίγη ώρα αφότου ξεκίνησαν με τη βάρκα τους γύρω στις 9 το βράδυ.

«Ξέραμε ότι ήταν μεγάλος. Η πλάτη του ήταν τεράστια. Ήταν σαν να ακολουθούσαμε μια βάρκα», είπε ο Γουντς. Αυτό που δεν γνώριζαν οι κυνηγοί ήταν ότι θα τους έπαιρνε επτά “ψυχικά εξαντλητικές” ώρες για να μεταφέρουν το θηρίο στο σκάφος τους, γράφει η New York Post.

«Τον αγκιστρώσαμε οκτώ ή εννέα φορές, και αυτός συνέχισε να ξεφεύγει», δήλωσε ο Γουντς. «Βυθιζόταν, καθόταν και μετά έφευγε. Πήγαινε συνέχεια κάτω από κορμούς. Ήξερε τι έκανε. Το τρελό είναι ότι έμεινε στο ίδιο σημείο», είπε, ο Γουντς, εννοώντας ότι θα μπορούσες ο αλιγάτορας να φύγει, κάθε φορά που ξέφευγε από το αγκίστρι.
Ο Γούντς δήλωσε ότι ο αλιγάτορας κατέληξε να σπάσει σχεδόν όλα τα καλάμια και τις μπομπίνες τους πριν τελικά κουραστεί μετά από μια νύχτα άγριου κυνηγητού. «Αυτός μας υπαγόρευε ό,τι κάναμε. Ήταν εξαντλητικό, αλλά η αδρεναλίνη δεν σε αφήνει να το καταλάβεις», είπε.

Οι κυνηγοί πήραν τελικά το πάνω χέρι πάνω στο γιγάντιο ερπετό λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα, αλλά ούτε και τότε είχαν αντιληφθεί πλήρως πόσο μεγάλο ήταν το ερπετό.
«Απλά ξέραμε ότι είχαμε έναν μεγάλο αλιγάτορα», είπε ο Γουντς. «Μείναμε έκπληκτοι από το πόσο φαρδιά ήταν η πλάτη του και πόσο μεγάλο ήταν το κεφάλι του. Ήταν σουρεαλιστικό, για να σας πω την αλήθεια”.

Όταν μέτρησαν το θήραμά τους οι ψαράδες βρήκαν ότι κροκόδειλος είχε μήκος 4,24 μέτρα ζύγιζε 364 κιλά και είχε περίμετρο κοιλιάς πάνω 1,67 μέτρο. Το προηγούμενο ρεκόρ για τον μεγαλύτερο αλιγάτορα που αλιεύθηκε στο Μισισιπή είχε μήκος 4,28 μέτρα, αλλά ζύγιζε 346 κιλά και είχε αλιευθεί το 2017.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ