Βίντεο: Δύτης έσωσε καρχαρία

Αυτή τη φορά ήταν ο καρχαρίας που χρειαζόταν διάσωση. Ένας γενναίος αυτοδύτης από τη Φλόριντα απελευθέρωσε έναν καρχαρία, ο οποίος είχε έναν μεγάλο γάντζο στο στόμα του και είχε παγιδευτεί σε μια πετονιά σε έναν τεχνητό ύφαλο, όπως δείχνει βίντεο με την τολμηρή διάσωση.

Ο Tazz Felde, ένας εκπαιδευτής καταδύσεων ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον καρχαρία που αγωνιζόταν στα ανοιχτά του πάρκου John Beasley στο νησί Okaloosa στην παραλία Fort Walton. «Ήταν μεταξύ 1,5 με 2 μέτρα», δήλωσε στο FOX Weather. «Ήταν ένας αρκετά μεγάλος καρχαρίας» σχολίασε ο δύτης.

Το βίντεο δείχνει τον καρχαρία να συστρέφεται με ένα μεγάλο μεταλλικό γάντζο στο στόμα του καθώς προσπαθεί να ξεφύγει. Ο Felde φαίνεται να προσπαθεί να βγάλει το αγκίστρι από τα σαγόνια του, αλλά το ταλαιπωρημένο ψάρι δεν θέλει να συνεργαστεί.

Στη συνέχεια, ο Felde βάζει το χέρι του πάνω από το κεφάλι του καρχαρία για να τον κρατήσει κάτω καθώς προσπαθεί να κόψει την πετονιά με πένσα.

Αν και είναι τυπικά αβλαβείς για τον άνθρωπο, οι καρχαρίες-τροφοί έχουν δυνατά σαγόνια γεμάτα με χιλιάδες μικροσκοπικά, οδοντωτά δόντια που χρησιμοποιούν για να συνθλίψουν τα θηράματα που βρίσκονται στον πυθμένα του ωκεανού, σύμφωνα με το National Geographic. Αν και δεν είναι γνωστό ότι επιτίθενται σε κολυμβητές, θα δαγκώσουν αμυντικά εάν απειληθούν.

Οι καρχαρίες μπορούν να φτάσουν τα 4 μέτρα σε μήκος, με τις μεγάλες, χαρακτηριστικές ουρές τους να αντιπροσωπεύουν έως και 14% του μήκους του σώματός τους. Βρίσκονται στα ζεστά, ρηχά νερά του δυτικού Ατλαντικού και του ανατολικού Ειρηνικού ωκεανού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ