Ιορδανία-Συνελήφθησαν 11 μέλη του Ισλαμικού Κράτους

Ιορδανία-Συνελήφθησαν 11 μέλη του Ισλαμικού Κράτους

Έντεκα μέλη της ακραίας ριζοσπαστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος συνέλαβαν οι αρχές ασφαλείας της Ιορδανίας όπως ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος.

Η σύλληψη των τζιχαντιστών έγινε πρόσφατα με την κατηγορία του σχεδιασμού επιθέσεων εντός της επικράτειας του βασιλείου της Ιορδανίας με στόχο να προκληθεί χάος στη χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών ασφαλείας που μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΠΕΤΡΑ τα «έντεκα μέλη της Daesh (στα αραβικά το ακρωνύμιο για το ισλαμικό κράτος) συνελήφθησαν και ομολόγησαν ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στο βασίλειο σε ζωτικής σημασίας θεσμούς για την εξάπλωση της αναρχίας στη χώρα».

Η Ιορδανία είναι μεταξύ των κρατών που συμμετέχουν, στη συμμαχία που ξεκίνησε υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών για την αντιμετώπιση του κινδύνου από τους τζιχαντιστές.

Η επιχειρησιακή ικανότητα των μαχητών του Ισλαμικού Κράτος και η προέλαση τους στο Ιράκ και τη Συρία έχει δημιουργήσει σοβαρή ανησυχία στην Ιορδανία η οποία φοβάται ότι μπορεί να μεταδοθεί σαν «ασθένεια» στο εσωτερικό της η δράση των τζιχαντιστών καθώς η χώρα είναι ήδη σημείο υποδοχής ενός σημαντικού αριθμού εξαθλιωμένων προσφύγων από τη Συρία που ξεπερνά τις 600.000, αλλά και έδρα μερικών ενεργών τοπικών ισλαμιστικών οργανώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ