Google Doodle: Τιμά την Ημέρα του Κράτους της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης

Το σημερινό Doodle γιορτάζει την Ημέρα του Κράτους της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Σαν σήμερα το 1943, περισσότεροι από 200 αντιπρόσωποι συγκεντρώθηκαν στο Mrkonjić Grad και ξεκίνησαν την πρώτη συνεδρίαση του Αντιφασιστικού Συμβουλίου για την Εθνική Απελευθέρωση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης (ZAVNOBiH). Αυτό το γεγονός αποκατέστησε τον κρατισμό και την ισότητα της χώρας για όλους τους πολίτες.

Η 25η Νοεμβρίου είναι αργία στην Ομοσπονδία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, όπου οι άνθρωποι έχουν την ημέρα άδειας για να γιορτάσουν το δρόμο τους προς την ανεξαρτησία.

Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη υιοθέτησε τη σημαία που κυματίζει στο σημερινό Doodle το 1995. Εμφανίζει ένα μπλε φόντο με ένα κίτρινο τρίγωνο και λευκά αστέρια που εκτείνονται έξω από τη σημαία, υπονοώντας ότι τα αστέρια συνεχίζουν.

Τα χρώματα των σημαιών αντιπροσωπεύουν την ειρήνη και την ουδετερότητα και το σχέδιο δεν αποδίδει σκόπιμα καμία εθνική, θρησκευτική ή πολιτική ομάδα σύμφωνα με την πλουραλιστική κοινωνία.

Την ημέρα αυτή, οι πολίτες θυμούνται την ιστορία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και εκτιμούν την ομορφιά της ποικιλομορφίας της. Ευτυχισμένη Ημέρα του Κράτους, Βοσνία-Ερζεγοβίνη!

Τι είναι τα Google Doodle

Τα google doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ