Ίλον Μασκ: Εξόργισε τους Τούρκους με ένα… τιτίβισμα

Έξαλλους έκανε τους Τούρκους ο Ίλον Μάσκ, με ένα… τιτίβισμα για την Κωνσταντινούπολη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, ανάρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter ένα σκίτσο με την φιγούρα του «stickman» στην οποία απεικονίζεται ως ένας (θεωρητικά) Βυζαντινός στρατιώτης με το κράνος του, ο οποίος μέσα στον ύπνο του διερωτάται και προσπαθεί να θυμηθεί αν κλείδωσε την πύλη. Είναι προφανές ότι ο Μασκ αναφέρεται στην Κερκόπορτα, από την οποία θρυλείται ότι μπήκαν οι Τούρκοι στην Πόλη, στις 26 Μαΐου του 1453 και την κατέλαβαν.

Η ανάρτησή του προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, που σκοπεύει να αγοράσει έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η αλήθεια είναι ότι πρωταγωνιστές στον πόλεμο ήταν οι Τούρκοι. Και αυτό γιατί κάτω από την ανάρτησή του, ο Ίλον Μάσκ έχει τη λέξη Κωνσταντινούπολη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της διαδικτυακής πλατφόρμας, ο Μασκ πολύ συχνά προχωρεί σε αναρτήσεις, στις οποίες σχολιάζει καταστάσεις και την επικαιρότητα με το δικό του ιδιαίτερο και σαρκαστικό ύφος, προκειμένου να υποστηρίξει το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου στο διαδίκτυο, δικαίωμα για την προστασία του οποίου υποστήριξε ότι θέλει να εξαγοράσει το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι προφανές ότι οι Τούρκοι θα ήθελαν να γράφει Ινσταμπούλ. Αλλά οι Οθωμανοί την Κωνσταντινούπολη κατέλαβαν και μετά της άλλαξαν το όνομα. Ο Ίλον Μασκ απλώς ξέρει τις λεπτομέρειες. Και είναι εξίσου προφανές τι επιδιώκει ο Μασκ, με τις σαρκαστικές και ιδιαίτερες αυτές αναρτήσεις που κάνει.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ