Η υποδοχή του διαδόχου

Η υποδοχή του διαδόχου

Στην αγκαλιά της Κέιτ και όχι του Ουίλιαμ εμφανίστηκε το βασιλικό βρέφος λίγο μετά τις 19:00 ώρα Βρετανίας έπειτα από αρκετές ώρες αναμονής. Και οι δύο ντυμένοι στα μπλε, εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ευτυχισμένοι και χαρούμενοι στα σκαλιά του νοσοκομείου, όπου η Κέιτ αν και στην αρχή κρατούσε στην αγκαλιά της το βασιλικό βρέφος, λίγο μετά έδωσε τον διάδοχο στον Ουίλιαμ.

Οπως φαίνεται το ζευγάρι δεν τήρησε τα καθιερωμένα, καθώς στην γέννηση του Ουίλιαμ πριν τριάντα χρόνια, το βρέφος κρατούσε, βγαίνοντας από το νοσοκομείο, ο Κάρολος και όχι η Νταϊάνα. Λαμπερή και αρκετά όμορφη η Δούκισσα του Κέμπριτζ, αν και μόλις είχε γεννήσει φαινόταν αρκετά ανανεωμένη και χαλαρή ενώ ξεχώριζε η φουσκωμένη της κοιλίτσα.

Οι ευτυχισμένοι γονείς πάντα χαμογελαστοί συνομίλησαν με τους δημοσιογράφους και χαιρέτησαν τον κόσμο που είχε στηθεί από νωρίς εκεί. «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι, είναι υπέροχο συναίσθημα και μια φορτισμένη στιγμή για κάθε γονιό». 

Αρκετά συγκινημένος, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είπε ότι ο γιος του έχει γερά πνευμόνια και ότι ζυγίζει αρκετά κιλά, ενώ αποκάλυψε ότι έχει τα χείλη της γιαγιάς του, της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταϊάνας.

Oσο για το όνομα, αυτό δεν θέλησε να το αποκαλύψει ο πρίγκιπας, καθώς όπως είπε αυτό δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.

Το ζευγάρι μετά τις πρώτες του δηλώσεις επέστρεψε στο μαιευτήριο και λίγα λεπτά αργότερα, ο Ουίλιαμ βγήκε κρατώντας το καθισματάκι αυτοκινήτου με το μωρό. Μάλιστα κάθισε ο ίδιος στη θέση του οδηγού και έφυγαν όλοι μαζί για το παλάτι του Κένσιγκτον όπου θα περάσουν τις πρώτες δύο εβδομάδες της ζωής του μικρού πρίγκιπα σαν οικογένεια. 

 

Οι ευτυχισμένοι γονείς υποδέχτηκαν το νέο μέλος της οικογένειάς τους, ένα αγοράκι τη Δευτέρα το απόγευμα. Το μωρό το οποίο χαίρει άκρας υγείας γεννήθηκε στις 15:24 (GMT) ζυγίζει 3 κιλά και 800 γραμμάρια και είναι ο τρίτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου. Mπορεί η αναμονή να κράτησε λίγο περισσότερο μιας και η Δούκισσα χρειάστηκε κάτι παραπάνω από 11 ώρες για την ολοκλήρωση του τοκετού, ωστόσο διέψευσε τους πάντες που πίστευαν ότι θα ήταν κοριτσάκι.

Στην πρώτη του δήλωση μετά τη γέννηση του βασιλικού μωρού, ο περήφανος μπαμπάς Ουίλιαμ, ανέφερε πως ο ίδιος και η Κέιτ δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ευτυχισμένοι, ενώ ο ίδιος έμεινε στο πλευρό της συζύγου του όλο το βράδυ. Για πρώτη φορά από το 1894, η βασίλισσα Ελισάβετ έχει τρεις στη σειρά διαδόχους του βρετανικού θρόνου.

Η επίσημη ανακοίνωση αναρτήθηκε σε ένα καβαλέτο μέσα από τις πύλες του Μπάκιγχαμ γράφοντας “Η αυτής Υψηλότητα η δούκισσα του Κέμπριτζ, γέννησε γιο στις 16:24 (15.24 GMT). Η Υψηλότητα της και το παιδί είναι και οι δύο καλά”.

Ταυτόχρονα σχεδόν ένας βασιλικός τελάλης με κόκκινη στολή και χρυσόβουλο στο χέρι, ανακοίνωσε το χαρμόσυνο νέο της γέννησης του μωρού. Για πρώτη φορά η γέννηση του μωρού ανακοινώθηκε και μέσω της σελίδας της βασιλικής οικογένειας στο twitter.

Το νοσοκομείο επισκέφτηκαν και οι γονείς της Κέιτ, οι οποίοι βγαίνοντας δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι «είναι ένα πανέμορφο μωρό». Κάρολος και Καμίλα δεν θα μπορούσαν να μην είναι στο νοσοκομείο, αφού κατέφθασαν λίγες ώρες αργότερα προκειμένου να δουν το εγγόνι τους, ενώ όπως δήλωσε ο Κάρολος, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα το όνομα του βρέφους. «Περιμένετε και θα τον δείτε» είπε στους δημοσιογράφους αλλά και φωτογράφους που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το νοσοκομείο.

Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν το χαρμόσυνο γεγονός οι δεκάδες τουρίστες που παρά τη ζέστη συγκεντρώθηκαν έξω από τις πύλες του παλατιού, ενώ οι βρύσες στην περίφημη πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου φωτίστηκαν με μπλε χρώμα προς τιμήν του αγοριού.

Ούτε η βροχή δεν πτόησε Βρετανούς δημοσιογράφους και πολίτες, οι οποίο μια μέρα μετά την ανακοίνωση της γέννησης του βασιλικού μωρού στήθηκαν από έξω με τις ομπρέλες τους προκειμένου να δουν ζωντανά τον διάδοχο.

Με σαμπάνιες γιόρτασαν ζωντανά σε τηλεοπτικό δίκτυο οι δημοσιογράφοι το χαρμόσυνο γεγονός ενώ σε όλες τις βρετανικές εφημερίδες αλλά και τα site, κυριάρχησε το θέμα της γέννησης του βασιλικού βρέφους, με την Sun να αλλάζει το όνομά της σε Son, προκειμένου να τιμήσει την ημέρα. Ακόμα και η Miss Piggy επιστρατεύτηκε για την γέννηση του μωρού ενώ φρενίτιδα προκάλεσε και στα κοινωνικά δίκτυα ο ερχομός του διαδόχου.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ ήταν μεταξύ των πρώτων που συνεχάρησαν το πριγκιπικό ζεύγος για τα γεννητούρια. «Λαμβάνοντας υπόψη την ειδική σχέση που υπάρχει μεταξύ μας, οι Αμερικανοί είναι στην ευχάριστη θέση να γιορτάσουμε με τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, τη γέννηση του νεαρού πρίγκιπα», ανέφερε το ζεύγος.

Οι εορτασμοί για τον ερχομό του νέου πρίγκιπα συνεχίστηκαν και τη δεύτερη ημέρα, παραμονής της Κέιτ στο νοσοκομείο, όπου προς τιμήν του μωρού ρίχτηκαν 103 κανονιοβολισμοί ενώ και το ναυτικό της Βρετανίας, στο ίδιο κλίμα σχημάτισε την λέξη «Βοy», δηλαδή αγόρι. Οι καμπάνες στο Αβαείο ήχησαν χαρμόσυνα.

Οσον αφορά το όνομα του «διαδόχου», ο οποίος γεννήθηκε στο ζώδιο του καρκίνου, φαίνεται πως στα στοιχήματα το επικρατέστερο όνομα είναι το Τζέιμς και Τζον ενώ στη δεύτερη θέση έρχονται το Τζώρτζ, Χένρι και Aλεξάντερ. Το όνομα θα το μάθει πρώτα η Βασίλισσα Ελισάβετ και μετά θα ανακοινωθεί. Σε ανάλογες περιπτώσεις, το όνομα του πρίγκιπα Ουίλιαμ ανακοινώθηκε μια εβδομάδα μετά τη γέννησή του ενώ του πατέρα του, Κάρολου, σχεδόν ένα μήνα μετά.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ